Piburger See Oostenrijk

Piburger See: Een schitterende hike vanuit Oetz!

Midden tussen de bergen in het Ötztal ligt een van de warmste en mooiste zwem-meren van Tirol, de Piburger See. De leukste manier om deze schitterende plek tussen de bergtoppen te ontdekken is via een drie uur durende hike vanuit het nabijgelegen Oetz. Neem aan het einde van de wandeling rondom de Piburger See een verfrissende duik in het meer of geniet van een koud drankje op het terras met uitzicht op de Alpen.

Start rondwandeling Piburger See

De hiking trail start op de centrale parkeerplaats in het dorp aan de kant van de rivier. Parkeren kost hier het eerste uur €1,00 en vervolgens €0,50 per uur. Ook bereik je het startpunt gemakkelijk vanaf de bushalte in het centrum. Stap uit bij Oetz Gemeindeambt en loop richting de parkeerplaats. Bij het startpunt vind je daarnaast een toiletgebouwtje waar je nog even naar de WC kan voor je aan de hike begint.

De route rondom Piburger See

Volg vanaf de parkeerplaats de bordjes van de Piburger See wandeling. Neem daarbij de Waterloop, de bordjes herken je aan het blauwe logo met twee golfjes en daarboven een bergketen. Het eerste deel loopt langs de kolkende rivier die dwars door het Ötztal snijdt. Na een kleine kilometer kom je bij een oversteek van de rivier. Hier heb je uitzicht op de rivier waar jarenlang de WK wildwaterkajakken werd georganiseerd.

Vanaf daar klim je via de route omhoog naar het Piburger See meer. Boven heb je een eerste uitzicht op het prachtige meer en de omliggende bergtoppen. Weersta de verleiding om alvast het meer in te duiken en vervolg links langs het meer de route naar de Seejoch, Let op. Bovenaan de beklimming van de Seejoch is een mooi uitzichtpunt waarvoor je iets van de route moet. Eenmaal weer beneden wacht je welverdiende beloning met uitzicht op het meer en de mogelijkheid om je een drankje te doen of lekker te zwemmen. In totaal is de wandeling 9,2 km met 538 hoogtemeters en duurt al met drie uur.

Alternatieve route vanuit Piburg:

Heb je wat minder tijd of heb je geen zin in een wandeling met de nodige hoogtemeters. Rijdt dan naar het dorpje Piburg. Vanaf hier kun je ook rondom het meer lopen. Ben je slecht te been en of zit je in een rolstoel. Bij de schrijnwerkerij Plattner aan het einde van Piburg kun je een sleutel vragen waarmee je dichterbij het meer kunt komen. Helaas kun je hier je auto niet parkeren dus is een tweede persoon nodig om de auto terug te zetten.

Benieuwd naar nog meer wandelingen in de omgeving van het Ötztal? Hier zijn nog ontzettend leuke en uitdagende wandelroutes voor jou!

Zwemmen in Piburger See

De Piburger See is ondanks dat het om een hoogte van 900 meter ligt een van de warmste meren van Tirol. In de zomer warmt het water op tot 24 graden Celsius. Een duik in het meer nemen is mogelijk bij het zwemcentrum (€6,00) aan de oever van de Piburger See. Hier vind je een zonneterras en zwem je gemakkelijk naar het vlot midden op het meer. Ook is het mogelijk hier een roeiboot te huren. Ben je een visfanaat dan kun je bij het informatiecentrum in Oetz een vergunning aanvragen. Na je welverdiende pauze volg je de route linksaf terug naar Oetz.

Op zoek naar echte wildernis in Europa? Denk dan ook eens aan Zweden. In dit Nationaal Park bevind je je tussen bomen van meer dan 1000 jaar oud.