Roy en Stijn in Ijsland

Hi avonturiers,

hier is Roy, een jongen die verliefd geworden is op het verkennen van het meest dierbare geschenk waar wij allemaal gebruik van mogen maken. Een stage in Australië, vervolgd door een reis door Nieuw-Zeeland en Australië, heeft mij aangestoken met de reizigersziekte. Vervolgens heb ik veel landen mogen bezoeken en aardig wat informatie en ervaringen verzameld over verschillende landen. Zelf ben ik dol op backpacken, maar probeer ik binnen deze blog iedere reiziger, op welke manier je dan ook reist, te inspireren.

Fotograferen en het maken van reisvideo’s is mijn passie. Het plannen en voorbereiden van een reis begint vaak bij ervaringen lezen van medereizigers, en ook ik heb vrijwel alle reizen voorbereid door andere blogs te lezen. Tegenwoordig zijn er zoveel bezienswaardigheden en hotspots, die vaak niet haalbaar zijn om te bezoeken binnen een reisperiode. Met deze blog wil ik reizigers inspireren en ondersteunen in het maken van de juiste keuze, zodat jij het uiterste uit jouw reis kunt halen.

Reizen is een breed begrip. Veel mensen zijn uit naar een strandvakantie, maar dan ben je hier toch echt aan het verkeerde adres. Voor mij is reizen een manier om angsten te overwinnen, onvergetelijke momenten te creëren, verschillende culturen te ontdekken, en af en toe ultiem te genieten van de mooiste stranden op deze wereld. Maar wat reizen vooral zo mooi maakt, zijn de hechte vriendschappen die ontstaan.

Hi Stijn hier,

Leuk dat jullie onze reisblogs lezen. Net als jij reis ik dolgraag de wereld over. Niet voor die ene foto van de absolute must see uit de reisgidsen maar om onderweg te zijn en op zoek te gaan naar nieuwe onbekende plekjes. Om te genieten van al het moois dat de wereld te bieden heeft: de geweldige natuur, de diversiteit aan culturen en vooral om samen met andere reizigers te zijn. Dit doe ik graag te voet, per fiets of per trein. Waarom? Om mezelf af en toe uit te dagen. En geef toe… Dat ene uitzicht bovenop een bergtop is toch net wat mooier als je er je best voor hebt moeten doen?

Daarnaast betekent reizen voor mij onderweg zijn, je eigen grens op zoeken (fysiek en mentaal) maar bovenal op avontuur zijn. Avonturen die je bij thuiskomst vol enthousiasme deelt met vrienden en familie. Avonturen die je je hele leven bij zullen blijven. Dat is precies de reden waarom ik ben gaan schrijven; om een deel van mijn verhalen met jullie te delen en jou te inspireren zelf ook op reis te gaan.

Voor nu heel veel plezier met lezen en wie weet komen we elkaar op reis ooit eens tegen. Heb je vragen, stel ze gerust!