Overnachten kustroute noordwijk

Overnachten langs de kustroute: dit zijn de fijne plekjes om te slapen

Nederland heeft een schitterende kust. Hoe kun je deze nu beter ontdekken dan per fiets. Wij fietsten de zeer goed aangegeven LF kustroute van de Belgische grens tot aan Den Helder. Onderweg sliepen we in een Bed and Breakfast, een klein huisje op een vakantie park en gezellige op fietsers ingerichte hostels. Op zoek naar een leuke plek om te blijven slapen tijdens je fietstocht? Dan zijn dit vier fijne plekjes om te overnachten langs de kustroute.

Overnachten in Vlissingen

De eerste nacht van de LF Kustroute sliepen wij in het zeer gezellige Vlissingen. Dit havenstadje heeft een oud historisch centrum, een leuke haven en mooie ligging aan de Schelde / Noordzee. Bed and Breakfast de Kleyne Wereld waar wij sliepen, ligt midden in dat historische centrum op nog geen 50 meter vanaf de route. De Bed and Breakfast wordt gerund door een zeer vriendelijke en gastvrije vrouw die zelf als reizigster al veel van de wereld heeft gezien. Dat is ook terug te zien in de kamer waar ze tal van souvenirs van over de hele wereld heeft opgehangen. Na een fijne nacht slapen was het heerlijke ontbijt met een gebakken eitje, verse jus, warme broodjes, lekker beleg, fruit en koffie en thee een super goede start om onze dag te beginnen.

Overnachten kustroute in Ouddorp

De tweede tot en met de vierde etappe van de LF Kustroute hebben wij samengevoegd tot twee wat langere ritten. Zo sliepen wij onze tweede nacht in een klein minihuisje op vakantiepark RCN het Toppershoedje. Dit vakantiepark is van alle gemakken voorzien en heeft ook een eigen restaurant / bar. Wil je zelf koken en heb je een kooksetje mee dan is er een Jumbo supermarkt op ongeveer drie kilometer van het park. Het huisje waarin we sliepen was klein en eenvoudig met twee losse bedden maar meer dan genoeg voor een goede nachtrust. Bovendien ligt RCN Het Toppershoedje op nog geen kilometer afstand van de LF Kustroute waardoor wij de volgende ochtend gemakkelijk weer onze weg konden vervolgen. 

Overnachten kustroute in Noordwijk aan Zee

Onze derde etappe van Ouddorp naar Noordwijk aan Zee was de langste van onze fietstrip. Des te fijner was het om met heel veel enthousiasme te worden ontvangen in The flying pig beach hostel. Dit gezellige hostel heeft een gezellige sfeer en een eenvoudig ontbijt is inbegrepen. Ook is hier de mogelijkheid om zelf te koken. Al was de keuken vanwege corona bij ons gesloten. Gelukkig wilde de gastheer wel even wat in de oven zetten voor ons. Daarnaast is het hostel onderdeel van Bikepacking Holland een initiatief van accommodaties in heel Nederland om bikepacken te promoten. Daarnaast ligt het Flying pig beach hostel parallel aan boulevard waar de LF Kustroute overheen gaat. Je hoeft dus maar 20 meter van de route af te wijken.

Kustroute-overnachten-noordwijk

Overnachten kustroute Alkmaar

Iets verder van de route maar niet minder waard als tip is het Kings Inn City Hotel in Alkmaar. Je moet er circa 8 km voor omfietsen maar dan slaap je wel in het centrum van een van de gezelligste steden in Nederland. Het hostel is ook onderdeel van Bikepacking Holland waardoor je je fiets veilig in de schuur mag neerzetten. Verder heeft het hostel een gezellige bar/ restaurant en kun je in een eenvoudige keuken met magnetron eventueel wat opwarmen.
Een dag later vetrokken we richting Den Helder voor de laatste etappe van dit deel van de LF kustroute. In een later stadium zullen vervolgen wij de kustroute langs de Waddenzee. Uiteraard delen we daarna weer een aantal fijne overnachtingstips.

Op zoek naar een leuke overnachting voor een weekendje weg? Neem dan eens een kijkje bij onze tips voor een Tiny Garage in Kampen of deze avontuurlijke B&B in Utrecht.