AirBnB

Avontuurlijke AirBnB dicht bij het centrum van Utrecht

Wanneer je een weekje ertussenuit wil, is het makkelijk om even een hotel te boeken via Booking.com. Tegenwoordig zijn er aardig wat mensen die je een unieke ervaring willen bieden en ‘out of the box’ proberen te denken. Dit zorgt ervoor dat er heel veel superleuke en unieke accommodaties te vinden zijn. Zo heb ik deze blog geschreven over een Bed & Breakfast, bij de Veluwe, die zeven jaar verbouwd heeft om volledig duurzaam en zelfvoorzienend te leven. In Utrecht heb ik ook een aardig unieke en bijzondere AirBnB bezocht. Ben jij iemand die van de buitenlucht houdt, genieten kan van een kampvuurtje in de avond of lekker van een sauna gebruik wil maken? Het klinkt gek, maar deze accommodatie heeft het allemaal. Direct aan de Vecht en op fietsafstand van het centrum, is dit één van de beste accommodaties die jij je kunt wensen.

Caravan als tiny house

In deze AirBnB ga je echt bijzonder overnachten. Aan de rand van het centrum van Utrecht en direct aan de Vecht ligt deze unieke AirBnB. De hosts hebben een caravan omgebouwd tot een superleuke accommodatie met alles erop en eraan. De retro caravan staat in een hoekje van een groene tuin, dus je hebt ook alle privacy. De caravan beschikt over alles wat je nodig hebt. Allereerst is er een apart huisje gemaakt, waarin zich een prachtige badkamer en een heerlijke sauna bevinden. Verder is er ook een BBQ aanwezig, een buitenkeuken, lunchtafel en een vuurkorf (inclusief aanmaakmateriaal). Er is een grote overkapping gemaakt waar de caravan en buitenkeuken onder staan, zodat je ook ultiem kunt genieten wanneer het weer iets minder is. Daarnaast zijn er twee fietsen ter beschikking, zodat je binnen 10 minuten in het centrum van Utrecht bent. Een bezoek aan deze accommodatie biedt een perfecte combinatie van natuur en stad. Let wel op: deze accommodatie is in de winter niet beschikbaar. 

Een hapje eten

In Utrecht zijn er veel plaatsen waar je lekker kunt eten. Wil jij in de avond een hapje eten, ga dan zeker een avond bij je eigen caravan gebruik maken van de BBQ. Koop vlees bij de slager of in de supermarkt, maak een lekkere salade en geniet in je ‘eigen tuin’.

Ben je toch van plan om in de stad een hapje te eten, dan is het heerlijk genieten bij de restaurants aan de Vecht die recht door het hart van Utrecht stroomt. Ook voor een gezellige lunch zit je helemaal goed in Utrecht. In het centrum ligt het bekende ontbijt- en lunchcafé The Streetfood Club. Deze tent is heel bekend onder de jongeren en vooral erg instagrammable. Dit plekje biedt gekke, maar heerlijke ‘streedfoodachtige’ maaltijden aan. Wil jij verzekerd zijn van een plekje, maak dan een dag vooraf al een reservering.

Tot slot ligt er pal naast de AirBnB het pittoreske Fort aan de Klop. Vanuit de caravan loop je ongeveer 5 minuten tot het fort waar je kunt genieten van lekker eten. Het geeft een soort festivalsfeer. Het gave terrein beschikt over een bar, zitplaatsen in de tuinen rondom het fort en leuke foodtrucks die eten voor jou bereiden. 

Wat te doen in Utrecht

Eenmaal in je unieke AirBnB in Utrecht aangekomen, stap je op de fiets en volg je de Vecht naar het stadscentrum. Alleen de fietstocht langs de Vecht is al een leuke activiteit op zich en je waant je direct in het buitenland. Er zijn een aantal activiteiten die je kunt doen in Utrecht. Een van de bekendste en leukste activiteiten is toch wel kajakken of kanoën. Kanoverhuur Rijnstroom ligt circa 15 minuten buiten het centrum met de fiets. Vanaf dit punt kun je ervoor kiezen om naar het stadscentrum te varen of de natuur in te gaan en te genieten van de landschappen en prachtige gebouwen. Het is ook mogelijk om de Loosdrechtse Plassen te bezoeken. Dit is zeker een aanrader als het heel warm is. Het is mogelijk om hier even af te koelen of een bootje te huren en te varen.

Het is ook mogelijk om een dag te gaan wandelen in de natuur. Rondom Utrecht zijn er enorm veel bossen en plassen te vinden. Het bekendste gebied is de Utrechtse Heuvelrug, maar dit is met de fiets onbereikbaar. Zoek het iets dichterbij en ga een paar uur wandelen door de vele bossen rondom Utrecht. Zelf ben ik bij het Panbos geweest. Karakteristiek voor het Panbos zijn de oude grove dennen die aan de rand van de zandvlaktes staan. Door de wind is het zand tussen de wortels weggestoven en is het wortelstelsel bloot komen te liggen. Nu lijkt het alsof de bomen ‘wandelen’. Naast een tour over de Vecht is het ook mogelijk om door het centrum te slenteren en hier een bezoek te brengen aan de Domtoren of te shoppen.