Kaart met reisspullen

Cadeaus voor reizigers? 31 unieke tips voor de echte reisfanaat!

Ben jij op zoek naar een cadeaus voor echte reizigers en ben je net zo inspiratieloos als dat ik meestal ben? Dan probeer ik jou vandaag een beetje op weg te helpen. Ontzettend veel mensen houden van reizen en vaak kun je deze mensen echt blij maken met cadeaus die hiermee te maken hebben. Een verjaardag, kerstmis, sinterklaas of misschien wel een afscheidsfeest? Met deze tips kom jij met een uniek cadeau binnenlopen! Tussen deze top 31 cadeaus voor reizigers staat vast iets naar jouw wensen. 

#1 National Geographic abonnement

Zelf heb ik dit een keer cadeau gekregen en was/ben er ontzettend blij mee. Een reisfanaat leest graag alles wat met reizen te maken heeft en National Geographic verzamelt de beste tips voor jou op een rijtje. Het is alleen al heerlijk om door het boekje te bladeren en die prachtige foto’s te bekijken. Het is mogelijk om een abonnement van 7, 14 of 28 magazines te bestellen. Een cadeau dat dus wekelijks op jouw deurmat valt, hoe leuk is dat!

Cadeaus voor reizigers: National Geographic

#2 Muggenspray met een hoog deetgehalte

Jeuk, jeuk, jeuk! Muggenbeten moet je zo goed mogelijk zien te voorkomen. Het brengt enorm veel ellende met zich mee. Zeker in Azië, Afrika en Zuid-Amerika moet je goed uitkijken voor ziektes als malaria of dengue. Random muggenspray helpt niet tegen deze lelijke insecten. Muggen blijven alleen op afstand met een bepaald gehalte aan deet in de spray. Het is aan te raden om muggenspray met deet te nemen, waarbij 40% of 50% absoluut aan te raden is in landen met een hoog risico op deze ziektes. Aangezien het best duur is om te kopen, is het voor reizigers hartstikke fijn om dit soort cadeaus te krijgen. 

#3 Vriendenboekje

Misschien wel de leukste herinnering in het leven van een reiziger. Na een aantal jaren terugkijken met welke mensen je gereisd hebt. Tijdens mijn wereldreis heb ik een vriendenboekje bijgehouden met de mensen waarmee ik gereisd heb. Elke persoon waarmee ik een goede band gekregen had, schreef een persoonlijke boodschap in het vriendenboekje die ik pas las als ik afscheid van die persoon genomen had. Deze boekjes kun je kopen in allerlei thema’s, maar eentje met een reisthema is wel passend bij een echte reiziger. 

#4 Spelletjes voor onderweg 

De meeste avonden op reis breng je met reisgenoten door. Er worden ontzettend veel spelletjes gespeeld tijdens een vakantie en het is dan ook superleuk om een paar spelletjes mee te nemen. Tegenwoordig bestaat van ontzettend veel spelletjes een reiseditie. Hieronder een aantal spelletjes die ontzettend leuk zijn op vakantie of tijdens een backpackreis:

  • Speelkaarten (het liefst 2 stuks)
  • Regenwormen reiseditie
  • Kolonisten van Katan reiseditie
  • Rummikub reiseditie
  • Rubik’s Cube of puzzelboekje

#5 Lonelyplanet reisgidsen

Wie kent ze niet? De Lonely Planet reisgidsen zijn razend populair bij alle reizigers en vakantiegangers. De reisgidsen van Lonely Planet staan vol met handige tips over restaurants, activiteiten, slaapplekken en nog wel veel meer. Het is ontzettend fijn dat Lonely Planet zo een compacte reisgids ontworpen heeft. Er staat echt superveel in deze gidsen. Even een recensie of prijscategorie opzoeken van een accommodatie? Met de Lonely Planet reisgidsen is het zo gepiept. Misschien wel een dan de leukste cadeaus voor reizigers, maar let wel even op welk land je koopt natuurlijk.

Cadeaus voor reizigers: Lonely Planets

#6 Powerbank/Solar oplader

Een apparaat dat je absoluut niet kunt missen, ook al is het voor een stedentrip. Tegenwoordig zijn er al ontzettend grote powerbanks waarmee je gemakkelijk zes keer je telefoon kunt opladen. Powerbanks verschillen enorm in prijs, maar een powerbank met minimaal 2 USB-aansluitingen is wel aan te raden. Daarnaast is het ook wel fijn om minimaal vier keer je telefoon ermee op te laden, zodat je niet elke nacht je powerbank moet opladen. 

Een solar oplader is ook ontzettend handig. Er bestaan al super grote solar opladers die de laptop kunnen opladen. Kleinere solar opladers zijn gunstig voor het opladen van je mobiel. Zeker als iemand een zonnige bestemming bezoekt. 

#7 Neem het ’tafelboek’ Lonely Planet Ultimate Travelist of 400 droomreizen van National Geographic

Dit is by far mijn favoriete reisboek. De Lonely Planet Ultimate Travelist heeft een top 500 in elkaar gezet van mooiste bezienswaardigheden op de hele wereld. Voor mij is dit echt een ontzettend grote bucketlist, want het staat vol met de vetste bezienswaardigheden. Een echt ‘tafelboek’ dat bij mij als decoratie in de woonkamer ligt. Naast deze Ultimate Travelist heeft Lonely Planet nog een tal van boekjes, zoals duurzame reizen, reizen met je hond en nog veeeeel meer. Supertoffe cadeaus voor reizigers.

Een ander ontzettend leuk boek met de 400 beste tips voor een heerlijke vakantie. Dit is een boek dat je in de woonkamer als ‘tafelboek’ kunt gebruiken. Zelf heb ik dit boek ook als ‘tafelboek’ en iedereen die op bezoek komt, bladert er even doorheen. Naast dat het een leuk decoratiestuk is, heeft het ook een groot aanbod met de leukste reizen met plekken over de hele wereld. 

Cadeaus voor reizigers: speciale Lonely Planets

#8 Paspoorthoesje

Een handige dingetje voor onderweg. Een paspoorthoesje en portemonnee in elkaar waar je je paspoort in kunt bewaren en eventueel nog andere documenten. Het zorgt ervoor dat er niks met je belangrijkste document onderweg gebeurt. Er zijn tal van paspoorthoesjes, maar voor de echte reiziger zijn hoesjes met het thema reizen wel het allerleukst. 

#9 Een boekje met een dagelijkse boodschap voor onderweg

Een origineel cadeau dat ik van vrienden gekregen heb voordat ik een wereldreis ging maken. Maak een klein boekje vol met kleine persoonlijke boodschappen, tekeningen of quotes over die persoon en herinneringen die jullie vriendengroep heeft. Vanaf de eerste dag hebben wij dagelijks in dit boekje gekeken. Elke dag was er weer een nieuwe grappige boodschap, waardoor je toch elke dag even terugdenkt aan je vrienden aan de andere kant van de wereld. Het kost wel wat tijd en werk om dit in elkaar te zetten, maar persoonlijker dan dit gaat het niet worden. Op de website van Studentendrukwerk kun jij een boekje naar wens maken.

#10 Universele wereldstekker

Een van de belangrijkste dingetjes onderweg. Elk land heeft zijn eigen stopcontact. Dit betekent dat je in Australië niet kunt opladen met een Nederlandse stekker. Een universele wereldstekker zorgt ervoor dat je overal op de wereld je telefoon kunt opladen. Een goede universele wereldstekker is deze, hiermee kun je meerdere telefoons tegelijkertijd opladen doordat deze meerdere USB-poorten heeft. Superhandig!

#11 Houd je reizen bij op een wereldkaart

Het cadeau waar onze website naar vernoemd is. De scratchmap is een cadeau waar je ontzettend veel mensen blij mee kunt maken. Deze grote kaart is een echt decoratiestuk en je kunt zelf bijhouden welke landen jij al bezocht hebt. Toen de scratchmap net op kwam zetten, waren het kwalitatief gezien niet de beste kaarten. Nu zijn er ontzettend veel scratchmaps te krijgen in alle vormen en maten en geuren en kleuren. Heb je genoeg te besteden? Dan kun je kiezen voor een houten kaart voor aan de wand. Een andere vette optie is een wereldkaart met punaises, waarbij je dus niet krast maar punaises prikt op de plekken waar je geweest bent. Tot slot is er ook nog een wereldbol waar je punaises in kunt prikken. Superleuke cadeaus voor reizigers!

Cadeaus voor reizigers: wereldkaart met punaises

#12 Ehbo set

Een schrammetje, hoofdpijn of misschien wel een tekenbeet. Het kan allemaal voor grotere problemen zorgen en dit is met een klein EHBO-setje te voorkomen. Wondjes goed schoonmaken, belangrijke medicatie en een tekenpen om de teek zorgvuldig eruit te halen. Je hebt het elke vakantie nodig. 

#13 Cadeaukaart van Bever

Reizigers zijn al snel blij met eenvoudige cadeaus. Weet je niet wat hij/zij al heeft dan kun je altijd voor deze veilige optie gaan, zodat ze zelf iets uit kunnen zoeken. De beste outdoor winkel van Nederland heeft vrijwel alles te bieden wat jij als reiziger, buitenmens, maar vooral als backpacker nodig hebt. Ontzettend veel tips uit deze lijst kun je bij Bever kopen. Twijfel je over wat de reiziger al heeft en wat je voor die persoon moet kopen? Laat het die persoon zelf uitzoeken door een cadeaukaart cadeau te doen. Je maakt er elke reiziger blij mee. 

#14 Reisdagboekje

Vrijwel elke reiziger houdt een reisdagboekje bij. Elke dag de leukste en mooiste herinneringen beschrijven en achteraf je reis nogmaals herbeleven. Een reisdagboekje kan een gewoon schrift zijn, maar er zijn ook dagboeken voor echte reizigers. Het lijkt een klein cadeau, maar achteraf is het een van je mooiste herinneringen. 

Cadeaus voor reizigers: een reisdagboekje

#15 Een draagbaar boxje

Je kent ze wel. Die boxjes die je overal mee naartoe kunt nemen. Een lekker relaxt nummertje bij het lezen van een boekje, sfeervol muziekje bij zonsondergang of een feestje in je hostelkamer. Een draagbaar boxje brengt enorm veel leven met zich mee en het laat mensen met elkaar verbinden. Draagbare boxjes kun je in verschillende maten kopen. Zelf adviseer ik een niet al te groot boxje. Een backpack kan maar ongeveer 12 kilo wegen. Gelukkig zijn er al ontzettend veel kleine boxjes met top geluidskwaliteit te vinden. 

#16 Geld

Het lijkt een van de saaiste cadeaus voor reizigers, maar wat kan een reiziger ontzettend blij worden van een paar extra knaken. Reizigers zijn gierig en letten ontzettend goed op hun uitgaven. Een paar extra euro’s zou dus ruimte bieden voor een heerlijk diner of een fijne overnachting. Een leuk alternatief is geld te geven van een land dat de reiziger gaat bezoeken. Zo heb ik wel eens Australische dollars van vrienden gekregen. 

#17 Flightbag

Hier weer zo een handig cadeau dat vooral voor backpackers bedoeld is. Een flightbag is een grote dunne tas waar je backpack in gaat voordat het de ruimbagage van het vliegtuig in gaat. Een backpack kun je niet afsluiten omdat het wel meer dan 10 vakken heeft. Met een flightbag ben je er zeker van dat niemand in jouw bagage gaat snuffelen. Daarnaast zorgt de flightbag ervoor dat je backpack niet beschadigd. Een backpack heeft namelijk veel losse touwen en uitsteeksels. Het gebeurt vaker dat een backpack ergens blijft hangen tijdens het in- of uitladen van de bagage. Het is fijn om een flightbag met een felle kleur te hebben. Deze vind je namelijk snel terug op de bagageband. 

#18 Packing cubes

Packing cubes zijn handige dingen voor elke reiziger. Ik zie de packing cubes vaak bij backpackers, maar bij een stedentrip met een koffer kunnen deze packing cubes ook heel handig zijn. Packing cubes zijn rechhoekige zakjes van verschillende formaten die je helemaal open kunt ritsen. De meeste mensen gebruiken de cubes om met kleding te vullen. Doordat je meerdere cubes hebt, kun je handig jouw kleding verdelen en snel terugvinden. Zo kun je in de ene cube ondergoed doen en in de andere weer broeken of t-shirts. En geloof me maar elke dag je backpack doorzoeken voor jouw favoriete onderbroek is geen pretje!

#19 Geef een boom cadeau

Een ontzettend origineel cadeau voor de echte natuurliefhebber. Op deze manier geef jij iets terug aan de natuur. Reizigers hebben een aardige voetafdruk vanwege het vliegen. Daardoor proberen reizigers vaak op een andere manier te compenseren om iets terug te geven aan de aarde. Een boom geven is een superleuke manier om dit te doen. Er zijn tal van boompjes verkrijgbaar en die kun je makkelijk via het internet bestellen. 

Cadeaus voor reizigers: een boom cadeau

#20 Het boek Verliefd op Nederland

Boeken zijn altijd leuke cadeaus voor reizigers en in tijden van Corona is dit misschien wel een ontzettend gaaf en passend cadeau om te geven. Laat je verleiden om Nederland te ontdekken en hier op vakantie te gaan. Roëll de Ram is de oprichter en reisblogger van We Are Travellers en heeft in dit boek de mooiste plekjes van Nederland voor jou op een rijtje gezet. 

In dit boek hebben ze vette wildlife, de apartste accommodaties, toffe steden, wereldberoemde highlights en nog veel meer beschreven. Kortom een perfect cadeau voor een echte reiziger. 

#21 Opinel mes /zakmes

Opinel messen zijn ontzettend populair en beroemd vanwege hun kwaliteit. De messen werden vroeger veel gebruikt door boeren, handarbeiders en spoorarbeiders. Er zijn verschillende varianten kleine sleutelhanger Opinel zakmessen tot grotere, zoals de Opinel nummer 8. Ontzettend handige tool als je op vakantie gaat of gaat backpacken. 

Je kunt er ook voor kiezen om een uitgebreid zakmes te kopen. Hierin zitten meer opties, zoals een kurkentrekker en een nagelveil. 

#22 Multitool bestek

Vies bestek in hostels is met dit handige cadeau verleden tijd. Ook een fijne tool om te hebben als je meerdaagse wandeltochten maakt of een avondje bij zonsondergang wil dineren. Multitool bestek ziet eruit als een Zwitsers zakmes, maar dan met een vork, mes, lepel, flessenopener en kurkentrekker erin. Het is allemaal heel compact en je stopt het zo in de kleine vakjes van je backpack. Je kunt ook kiezen voor los bestek zodat je met mes en vork kunt eten, maar dan moet je wel weer meer meenemen. De 

#23 Hamam handdoek

De hammamdoek komt van oorsprong uit Turkije. De doeken worden vooral in badhuizen of sauna’s gebruikt als handdoek of omslagdoek. Voor reizigers is een hammamdoek ontzettend handig en enorm multifunctioneel. Je kunt dit doek namelijk als handdoek gebruiken, maar ook als kleed om op te zitten tijdens een lunch of andere activiteiten. Een hammamdoek is vooral erg fijn voor backpackers, aangezien het veel lichter is en een minder plek in beslag neemt dan een gewone handdoek. 

#24 Emaille mok Adventure Begins

Deze emaille mok is een stoer item om als reiziger mee te nemen. De mok is van emaille gemaakt en kan daardoor goed tegen een stootje. Op de mok staat Adventure Begins en is dus een leuk cadeaa voor een iemand die op het punt staat een reis te maken. De mok is hittebestendig en vele malen beter dan drinken uit een papieren of plastic bekertje. 

#25 Fotoboek met samen beleefde reizen

Altijd leuk om herinneringen vast te leggen in een mooi fotoboek. Heb je wel eens reizen samen gemaakt dan is het leuk om een album te maken met deze herinneringen. Misschien kun je zelfs een mini fotoboekje maken dat de reiziger meeneemt op reis als aandenken. Een fotoboek kun je eenvoudig en voor een niet al te dure prijs op Studentendrukwerk laten maken.

#26 Houten citymap

Citymaps zijn helemaal trendy de laatste jaren. Van elke stad is er tegenwoordig wel een citymap te vinden. De citymap is in verschillende vormen en kleuren te verkrijgen, zoals deze houten citymap van Utrecht. Het hangt of staat ook nog eens fantastisch in de woonkamer. 

#27 Mini Volkswagen busje

De droom van vrijwel elke reiziger. Het hebben van een oud Volkwagen busje/Bulli. Helaas zijn die onbetaalbaar en dat zou wel een heel duur cadeau worden. Er bestaan tal van mini Volkwagen busjes die je als decoratie kunt neerzetten in je huis. Het is een echt collectors item voor reizigers. 

Cadeaus voor reizigers: minivan

#28 Toilettas die je kunt ophangen

Ga je op reis? Dan is het handig om een toilettas te hebben waar echt alles in kan. Vooral als backpacker loop je vaak aan tegen vieze badkamers waar je niet graag je tandenborstel op de wasbak legt. Een handige uitvinding is het toiletzakje met een haakje eraan. Dit toiletzakje kun je dus eenvoudig aan een deur of spiegel hangen. Lekker hygiënisch dus. 

#29 Lakenzak tegen insecten en vieze bedden

Bang voor vieze insecten tijdens het slapen. Met deze lakenzak zorg jij ervoor dat je moeilijker te pakken bent voor insecten. Daarnaast is het voor backpackers heerlijk om elke nacht in je eigen zak te slapen. Soms kom je niet de mooiste en schoonste bedden tegen in hostels. Deze lakenzak biedt dus de perfecte oplossing voor een heerlijke nachtrust. De zakjes zijn erg licht en nemen weinig ruimte in bij jouw bagage. 

#30 Bordspel Ticket to Ride 

De voorlaatste in de top 31 cadeaus voor echte reizigers! Een echte aanrader voor een spellenfanaat. Ticket to Ride neem jou mee door plekjes over de hele wereld. Er zijn meerdere varianten van dit spel, maar de leukste is toch echt Ticket to Ride Europa. Het spel is te spelen met 2 tot 5 mensen en ook lekker uitdagend. Het is één van de best verkochte spellen van de wereld en ook één van mijn favoriete bordspelletjes. 

#31 Laat een foto drukken op aluminium

Last bus not least bij de top 31 van cadeaus voor echte reizigers! In samenwerking met Studentendrukwerk, mocht ik een foto laten drukken op aluminium. Nadat ik het ontvangen had, leek mij dit het perfecte cadeautje voor elke reiziger. Doordat het op aluminium gedrukt is ziet de foto er altijd anders uit door de lichtinval. Zet jouw mooiste herinnering van elkaar vast op aluminium en geniet nog lange tijd na.

Ben jij of ken jij iemand die Zuid-Amerika gaat ontdekken? Wat dacht je van deze overnachting in Colombia? Een echte aanrader voor de echte reiziger.