Waalweg-Mooserstegle-Solden-wandeling

Waalweg Mooserstegle: een heerlijke dagwandeling vanuit Sölden

Tijdens een verblijf in bergdorp Sölden kan een wandeling van de Waalweg Mooserstegle zeker niet ontbreken. Tijdens de wandeling heb je een schitterend uitzicht over het dorp en de omliggende bergen. Daarnaast leer je onderweg dankzij de informatieborden langs de route alles over de rivier die richting Sölden stroomt. Kortom, een heerlijke dagwandeling om je vakantie mee te beginnen.

hike-solden-waalweg-mooserstegle

De route en hoogtepunten

De Waalwege Mooserstegle is een rondwandeling van 3,6 km en start vanuit het centrum van Sölden vlakbij het informatiecentrum en de voetgangersbrug over de rivier. Je begint de wandeling met een korte maar pittige klim. Volg de witte bordjes met de blauwe golfjes en de bordjes met Waalweg erop. Al snel heb je een prachtig uitzicht over de vallei en de aftakking van de rivier. Nadat je even gerelaxt hebt in de houten hangmatten, kun je de brug oversteken en heb je een mooi uitzicht op de snelstromende rivier. Het laatste deel van de hike wandel je door het eeuwenoude bos terug richting Sölden. In totaal overbrug je ongeveer 230 hoogtemeters. Zonder pauzes ben je circa twee uur aan het wandelen. De volledige route vind je hier.

Gegevens Waalweg Mooserstegle

  • Afstand: 4,7 kilometer
  • Tijdsduur: circa 2 uur
  • Hoogtemeters: 230 meter
  • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk
  • Startpunt: Solden informatiecentrum
  • Einpunt: Solden informatiecentrum

Op zoek naar een fijne plek om te overnachten in Sölden? Boek dan een kamer in het Alp Deluxe hotel en geniet na de wandeling van de sauna en zwembad met uitzicht.

Waalweg Mooserstegle ook geschikt voor kinderen

Onderweg leer je aan de hand van informatieborden en een aangelegd irrigatiekanaal meer over de werking van de rivier. In heldere taal en mooie voorbeelden kom je meer te weten over hoe de rivier door de jaren heen is gebruikt om de inwoners van Solden te helpen. Los van de klim aan het begin is de wandeling ook niet al te intensief. Het maakt de trail ook zeer geschikt om met kinderen te doen. Daarnaast is het leuk om bij een van de bakkers in het dorp wat lekkers te halen en te gaan picknicken onderweg.

Ben je na deze rondwandeling toe aan een langere hike? Dit zijn de mooiste wandelingen in het Ötztal.