Water Walk Hike Obergurgl

Water Walk hike Obergurgl: Wandel langs de Rotmoosferner gletsjer

Vlakbij de Italiaanse grens vind je het Oostenrijkse bergdorpje Obergurgl. Vanuit hier wandel je al snel tussen enorme gletsjers op 3000 meter hoogte. Een wandelroute die je absoluut niet mag missen is de Water Walk hike Obergurgl door het Rotmoostal. Het is misschien wel de mooiste dagwandeling in het Ötztal.

Startpunt Water Walk hike Obergurgl

De Water Walk wandeling start vanaf de Hohe Mut Alm. Je bereikt deze berghut eenvoudig met de gondel vanuit het centrum van Obergurgl (€ 15,- enkeltje). Ook kun je ervoor kiezen om naar boven te wandelen. Een pittige klim maar wel één met geweldige uitzichten en een wandelpad helemaal voor je alleen. Aangekomen bij de Hohe Mut Alm volg je de bordjes van de Water Walk (wit bordje met blauwe golfjes).

Water-walk-hike-obergurgl-klim-uitzicht

Hoogtepunten Water Walk hike Obergurgl

De wandeling start op de bergkam van de Hohe Mut. Vanaf hier wandel je over eenvoudig terrein richting de gletsjer van de Rotmoosferner. Na een kort klimmetje sta je heel dichtbij de ijsmassa en heb je bovendien een geweldig op de ruige bergen. Het pad gaat verder met een rotsachtige afdaling naar de rivier die dwars door het rotmoostal stroomt. Vanaf daar is de wandeling redelijk vlak tot de Schönwieshütte.
Vervolgens neemt de route je mee langs de mooie Rotmoos waterval en door een eeuwenoud dennenbos met bomen die ouder zijn dan 300 jaar. Volg daarna het wandelpad langs de Zirben Alm en ga verder naar het dorpscentrum.

hiken otztal zuid tirol Obergurgl

Hoe lang duurt water walk hike Obergurgl

De Water Walk hike is circa 12 km lang en duurt ruim vier uur. Start je vanaf het centrum van Obergurgl en loop je omhoog naar de Hohe Mut Alm, dan moet je er nog ruim 2 km en twee uur wandelen bij op tellen. Als je de beklimming vanuit Obergurgl te voet doet, is een goede basis conditie zeker vereist. Daarnaast is het dragen van stevige wandelschoenen voor de rotsachtige afdaling naar het Rotmoostal aan te raden.

Berghutten tijdens de wandeling

Onderweg vind je een drietal berghutten waar je wat kan eten en of drinken. Het eerste restaurant vind je bij het startpunt (Hohe Mut Alm). Ook is het erg leuk zitten op het panoramaterras van de Schönwieshütte. Deze vind je aan het einde van het Rotmoostal op circa drie kwart van de route. Tot slot, is er ook aan het einde van de route nog een berghut, de Zirben Alm. Vanaf hier is het nog ongeveer 15 minuten lopen naar het centrum van Obergurgl.

Rotmoosferner water walk hike obergurgl

Hoe kom je in Obergurgl

Obergurgl ligt aan het einde van het Ötztal tegen de Italiaanse grens. Je bereikt het bergdorpje dat om ruim 1900 meter ligt het makkelijkst met de auto of de bus vanuit het Ötztal. Volg de 186, de doorgaande weg die je door het Ötztal voert. Parkeren kan in de parkeergarage in centrum en kost circa €2,- per uur. Ook is er een uitstekende busverbinding met de overige dorpen in het dal. Bussen gaan ongeveer drie keer per uur en brengen je tot in het centrum van Obergurgl.

Gek op hiken door de bergen van Oostenrijk? In het Ötztal vind je nog veel meer mooie wandelingen. In deze blog vind je de mooiste hike in de regio.