Bondi naar Coogee wandelen

Van Bondi naar Coogee wandelen: DE kustwandeling van Sydney!

Australië is het land met prachtige steden. Melbourne, Brisbane, Cairns, maar vooral Sydney zijn super sfeervol en hebben leuke activiteiten. Hier in Sydney kun je genieten van een van de meest iconische wandelingen, langs prachtige stranden, kliffen en geweldige cafés. Trek snel de wandelschoenen aan en ga wandelen van Bondi naar Coogee. De wandeling van 6 kilometer duurt ongeveer twee tot drie uur, afhankelijk van hoe vaak je stopt, maar je kunt ook een hele dag uittrekken om de wandeling te maken en te genieten van een duik op elk van de stranden onderweg. Tussendoor word je getrakteerd op de mooiste plaatjes en uitkijkpunten. Let wel op: ga je naar Australië? Wees goed voorbereid voordat je vertrekt.

Wandelen van Bondi naar Coogee

Begin bij Bondi Beach

Wanneer je van Bondi naar Coogee gaat wandelen begin je meestal bij het bekendste strand van Australië, namelijk Bondi Beach. Je kunt gemakkelijk met de bus naar de startlocatie komen. Op deze plek zijn voldoende restaurantjes om even met een lekkere koffie te beginnen. Bondi Beach is een van de bekendste stranden in Australië om te zonnen of te leren hoe je moet surfen. Wanneer je dan aan de wandeling gaat beginnen passeer je als eerst de prachtige Bondi Icebergs-zwemclub, een van de meest gefotografeerde zwembaden van Australië. In de wintermaanden is dit een geweldig uitkijkpunt om bultruggen te spotten die de jaarlijkse hun weg langs de kust maken. Wil je meer weten over de bekende de dieren van Australië? Hier lees je waar je ze vindt.

Tip: wil je leren surfen? Dan is Surfers Paradise misschien wel een heel aantrekkelijke optie. De naam zegt al voldoende en je zult hier de tijd van je leven als surfer hebben. Voor alle surfstranden en hotspots kun je beter hier verder lezen.

Overnachtingstip: Ga je van Bondi naar Coogee wandelen dan kun je ook dicht bij Bondi Beach slapen! Dit is er eentje voor de influencers hoor! The Baxley Bondi is een klein hotel dat milieuvriendelijk nadenkt. Het is een prachtige locatie en ook redelijk betaalbaar, wanneer je het vergelijkt met andere locaties in de stad. Je slaapt daarbij direct in het centrum van Bondi.

Bekijk eeuwenoude tekeningen van de Aboriginals en Mackenzie’s uitkijkpunt

Wanneer je Bondi verlaten hebt, kom je als eerste in Marks Park. Hier vind je tekeningen van de Aboriginals die meer dan 2000 jaar oud zijn. In dit park vind je ook het Bondi Memorial dat is opgedragen aan alle slachtoffers en overlevenden die het doelwit waren van een golf van homofoob en transfoob geweld van de jaren zeventig tot de jaren negentig in Sydney en NSW (New South Wales). Tot slot ligt hier in Marks Park ook nog het Mackenzie’s uitkijkpunt. Op dit punt staan leuke standbeelden en kun je de kust van Bondi bekijken en eventueel een aantal walvissen spotten.

Tip: wil je de vetste eilanden in Australië bezoeken? Whitsundays, Fraser Island, Magnetic Island zijn een aantal eilanden die je absoluut niet mag missen.

Even bijkomen op Tamarama Beach en Bronte Beach

Wanneer je Marks Park bezocht hebt kun je de kustlijn naar Tamarama Beach volgen. Op dit kleine strand kun je een heerlijke duik nemen en kun je genieten van prachtige uitzichten. Hier ligt ook een klein park waar je even kunt genieten van een lunch. Wil je nog even doorlopen? Ga dan voor een pauze bij Bronte Beach. Hier vindt je een mooi park achter het strand met barbecuefaciliteiten, evenals een aantal leuke cafés, zoals Cafe Salina. Bronte heeft ook een prachtig oceaanzwembad aan de zuidkant van het strand, genaamd Bronthe Baths. Vanuit dit zwembad heb je een prachtig uitzicht over de kustlijn. Hier ligt ook een natuurlijk beschutte rotspoel genaamd de Bogey Hole. Tot slot zijn ook hier weer leuke uitkijkpunten langs de kustlijn.

Overnachtingstip: De laatste keer dat ik in Sydney was heb ik in een bijzonder hostel geslapen. Wij sliepen namelijk in een soort van treinwagons op het centraalstation van Sydney. Dit is onderdeel van de hostels van YHA. Helaas is dit momenteel gesloten voor verbouwing en wordt pas in 2025 geopend. Andere hostels van YHA zijn ook echt aan te raden in Sydney. YHA met een unieke ervaring is YHA Sydney Harbour waar je direct uitkijkt op de haven en Sydney Opera House vanuit het dakterras.

Een bezoekje aan de bekendste begraafplaats van Australië

Nadat je genoten hebt van een heerlijke lunch in Bronthe, kun je je wandeling vervolgen naar de bekendste begraafplaats van Australië. Je kunt ervoor kiezen om door de begraafplaats te lopen of eromheen. Ik raad je aan om er even doorheen te lopen. De begraafplaats, genaamd Waverley Cemetery die op de Werelderfgoedlijst staat, is de rustplaats van veel prominente Australiërs, waaronder de gevierde dichter Henry Lawson. De begraafplaats is erg groot en het valt wel te begrijpen waarom de Australiërs dit plekje kiezen als begraafplaats. Een begraafplaats met zo een uitzicht zul je niet snel vinden. Ook vanuit deze begraafplaats zijn er een aantel uitkijkpunten, net zoals langs de gehele wandelroute van Bondi naar Coogee.

Clovelly Beach en het bijzondere Gordons Bay

Als je gaat wandelen van Bondi naar Coogee, wees er dan zeker van dat je de zwemspullen bij de hand hebt. Langs deze route liggen, zoals je gelezen hebt, heel veel kleine stranden en baaitjes. Het volgende strand dat je zult passeren is Clovelly Beach. Het is een klein stukje strand, maar je kunt er ook voor kiezen om op de rotsen te liggen. Bij dit strand ligt wederom een klein zwembad met fantastisch uitzicht. Ook surfers komen dit plekje weleens bezoeken.

Na Clovelly Beach kom je uit bij Gordons Bay. Dit is een bijzonder stukje langs dit pad. Op deze baai is een stalling voor boten gemaakt, maar dat alleen maakt het niet bijzonder. Deze baai is namelijk populair bij duikers en snorkelaars en is de thuisbasis van een onderwater natuurpad. Gordons Bay Underwater Nature Trail is een zelfstandig duik- of snorkelavontuur. Het pad kan worden vergeleken met een bospad in de wildernis, alleen is het onder water. Het duurt ongeveer veertig minuten om het 600 meter lange pad te duiken. Op een heldere dag is het mogelijk om het dit onderwaterpad snorkelend af te leggen. Met beton gevulde vaten die ongeveer 20 meter van elkaar verwijderd zijn, verbonden door een ketting, wordt het pad gevormd met informatie weergegeven op stalen platen.

Op weg naar de laatste stop: Coogee Beach

Dit kan het eind of begin van deze route zijn. In het geval dat je deze route volgt, zul je uiteindelijk bij dit grote strand uitkomen. Beschermd tegen de deining van de oceaan door het nabijgelegen Wedding Cake Island, is dit strand een eeuwige favoriet bij vakantiegangers. Je kunt hier genieten van de kalme branding, de natuurlijke rotspoelen en het park voor picknicks en barbecues. Ga naar het Coogee Pavillion voor een welverdiende pizza uit de houtoven of geniet van een welverdiend ijsje in een van de talloze cafés langs het strand. Coogee is een drukker bezocht dorpje dus het is ook wel leuk om je dag hier af te sluiten met een heerlijk diner. Wil je leren surfen, bezoek dan hier een surfclub om je een handje te laten helpen.

Tip: wil je nog meer fantastische kustwandelingen maken in Australië? In de Sunshine Coast ben je dan helemaal aan het juiste adres. Het is niet voor niets een van de best beoordeelde vakantiebestemmingen van de wereld.

Overnachtingstip: Wil je in het centrum slapen en niet te veel betalen? Dan kun je overwegen om te slapen in het Ibis Hotel. Het zijn niet de meeste luxe hotels, maar bieden alles wat je nodig hebt.

Bondi naar Coogee eindpunt bij Coogee Beach

De route uitbreiden, dat kan!

In Sydney zijn verschillende wandelroutes te vinden. Vooral de kustwandelingen zijn erg populair. Van Bondi naar Coogee wandelen is leuk, maar er zijn meer opties. De wandeling van Coogee naar Maroubra is een van de beste kustpaden van Sydney en is een uitbreiding op de populaire en veel drukkere wandeling van Bondi naar Coogee. Terwijl een deel door straten in de voorsteden loopt, biedt het wandelpad tussen Coogee en Maroubra van begin tot eind een sensationeel kustlandschap. In zowel Maroubra als Coogee zijn de busverbindingen goed en je kunt gemakkelijk een enkeltje richting het centrum van Sydney nemen. De wandeling van ongeveer 5 kilometer brengt je langs verschillende hoogtepunten: Coogee-strand, Trenerry-reservaat, Zuid Coogee Wetlands, Ivor Rowe Rock Pool, Maroubra Low Tide Trail, Mistral punt, Mahon zwembad, Maroubra-strand. Het is een relatief gemakkelijke wandeling, maar goed schoeisel is wel echt aan te raden.

Hoe kom je bij de route?

Je kunt met zowel de auto of de bus naar het startpunt komen. Een Uber of taxi is natuurlijk ook altijd mogelijk, maar vaak onnodig, aangezien de busverbindingen erg goed zijn in deze stad. Wanneer je bij Bondi Beach begint dan kun je het beste de tram (T4) en vervolgens de B379 te nemen. Dit zal ongeveer 35 minuten in beslag nemen. Vanuit het centrum naar Coogee is het ongeveer 40 minuten rijden met de bus. Verschillende buslijnen rijden deze route naar Coogee, zoals de B373X of de B374X. Ik adviseer je om even Google Maps te gebruiken voor de exacte locatie, tijden en busverbindingen. Vanaf 4,60 AUD kun je de bus nemen in het centrum van Sydney. Wil je meerdere bussen ben je 6 AUD kwijt.

Kijktip: ben je benieuwd hoe Australië eruit ziet door de ogen van een reiziger? Hier is een reisvideo over Australië, waarin je kunt zien wat je te wachten staat!