Saas Fee zwitserse alpen

Saas fee: De parel van de Zwitserse Alpen

Wie wil genieten van schitterend berglandschap en wil ronddwalen tussen gletsjers kan een bezoek aan Saas Fee zeker niet overslaan. Vanuit het dorp kijk je uit op 13 bergen boven de 4000 meter. Je kunt hier zwemmen in een gletsermeer, vliegen over een ravijn met de hoogste zipline van Europa of bergmarmotten spotten bij Spielboden. Na afloop van een dagje in natuur drink je een lekker drankje bij een  van de gezellige koffietentjes en geniet je nog even na van een dag in de Zwitserse Alpen. Bezoek je Saas Fee, dan wil je dit doen!

Geniet van het uitzicht vanaf Längfluh

Een van de mooiste plekken waar ik in Zwitserland ben geweest, is het op 2800 meter hooggelegen Längfluh. Hier sta je aan de voet van een enorme gletsjer met schitterende blauwe meren op de voorgrond en kijk je uit over het dal waarin je Saas Fee ziet liggen. Het is mogelijk om de hier naar toe te hiken via een schitterende route. De trail is ongeveer 6 km en overbrugt een hoogteverschil van meer dan 1000 meter dus neem genoeg eten en drinken mee. Ook gaat er een gondel vanuit Saas Fee via Spielboden naar het restaurant van Längfluh. Deze gondel is gratis met de Saastal card.

Langfluh gletsjer uitzicht Saas Fee

Doen in Saas Fee: De hoogste zipline van Europa

Toe aan wat adrenaline dat door je bloedvaten stroomt. Boek dan een dagje in het klimpark van Saas Fee. Het Adventure Forest klimpark bestaat uit vier verschillende zones. Naarmate je van de ene zone naar de andere gaat, worden de obstakels die hoog tussen de bomen hangen, steeds moeilijker te overwinnen. Aan het einde van elke zone vlieg je met een zipline of sprong weer naar de grond. Aan het einde van het vierde parcours wacht bovendien nog een toetje, namelijk Europa’s hoogste zipline. Eenmaal met beide voeten weer op de vaste grond kan ik je garanderen dat je het liefste nog een keer zou willen!

Rodelen door de Zwitserse Alpen in Saas Fee

Naast het klimpark vind je in Saas Fee ook een rodelbaan waar je zowel in de zomer als in de winter naar beneden kan racen met snelheden van meer dan 40 km/uur. Een super leuke activiteit als je in dorp bent. Onderweg heb je een schitterend uitzicht op de omliggende bergen. Kosten voor een ritje zijn CHF 5,-.

Hiken in Saas Fee

Saas Fee is een paradijs voor de wandelliefhebbers. Met meer dan 350 km aan hiking trails hoef je je hier zeker niet te vervelen. Bovendien is het ook mogelijk om vanuit het dorp tochten over de gletsjers of langs steile kliffen te maken. Uiteraard zou ik aanraden hiervoor een gids in te huren. Maar niet alleen vanuit het dorp lopen tal van mooie routes, ook in het nabij gelegen Saas Grund of Hohsaas kun je schitterende tochten maken. Benieuwd naar de verschillende routes kijk dan eens op deze site.

Marmotten in Spielboden

Ooit wel eens een bergmarmot gezien? Vanuit Saas fee pak je eenvoudig de gondel naar Spielboden waar je een wandelroute langs tal van marmotten holletjes leidt. De start van deze half uur durende trail start rechts naast het restaurant. Bij de toeristeninfo in het centrum van het dorp kun je wat pinda’s kopen (CHF 6,-) om de Marmotten uit hun schuilplekje te lokken. Zelf moest ik erg veel geduld hebben en zag ik pas aan het einde van de trail een bergmarmot maar misschien kwam dat omdat ze al te veel gegeten hadden. Van veel anderen heb ik gehoord dat ze redelijk makkelijk te spotten zijn. Ik vond ze overigens een stuk groter en leuker dan ik had verwacht.

Bergmarmotte Saas Fee Spielboden

Gratis met de gondel met de Saastal Card

Veel accommodaties bieden bij het verblijf een Saastal Card aan waarmee je gratis gebruik mag maken van het openbaar vervoer en de verschillende gondels in de Saastal regio. De kosten van losse gondeltickets kan aardig oplopen dus is dit een mooi extraatje. Bovendien geeft het je veel vrijheid.

Parkeren in Saas Fee

Saas Fee is een autovrij dorp wat betekent dat je vlak voor dat je het dorp in rijdt je auto moet parkeren in de parkeergarage. Deze kun je gelukkig niet missen aangezien je door slagbomen heen moet om het dorp in te komen. Parkeren kost hier circa CHF 2,- per uur. Overnacht je in het dorp dan biedt je accommodatie vaak een shuttleservice aan voor je bagage.

Gek op de bergen en ga je naar Oostenrijk? Neem dan bergdorp Sölden als uitvalsbasis. In deze blog lees je mijn tips voor een outdoor vakantie in Sölden.