Vlag Vietnam Reisvideo

Vietnam – Reisvideo

Wat is er mooier dan het herbeleven van je reis? Waarschijnlijk het reizen zelf, maar helaas kan dat niet voor eeuwig doorgaan. Wel kun je altijd terugkijken naar de reis die je gemaakt hebt. Persoonlijk vind ik het herbeleven van je reis door een reisvideo supertof. Van elk land dat ik een bezoekje breng, probeer ik dan ook een persoonlijke reisvideo te maken, waarin de mooiste stukjes terugkomen van mijn reis. Dit kijk ik sneller terug dan een fotoboek. Nadat ik al een reisvideo over Fiji, Nieuw-Zeeland, Australië en Indonesië gedeeld heb, staat nu de reisvideo van Vietnam op het programma.

Tijdens een prachtige wereldreis stond Vietnam helemaal niet op ons programma. Na een bezoekje aan een paar landen werd het ons al snel duidelijk dat Vietnam echt wel op het programma moet staan. Medebackpackers waren zo ontzettend enthousiast over dit land, dat het mij zo nieuwsgierig gemaakt heeft dat wij een ticket ernaartoe geboekt hebben. En wat ben ik achteraf blij met deze keuze. Persoonlijk vind ik Vietnam het mooiste land dat ik tot nu toe bezocht heb in Zuid-Oost Azië.

Waar ben ik geweest in Vietnam en wat zie je terug in deze reisvideo?

Mijn reis door Vietnam duurde in totaal vier weken. In deze vier weken heb ik het hele land bezocht. Na een korte vlucht vanuit Indonesië naar Vietnam kwamen wij aan in Ho Chi Minh Stad. Een ontzettend hectische stad, maar een fantastische ervaring met al die geschiedenis die Vietnam te bieden heeft. In Ho Chi Minh Stad hebben wij het War Remnant Museum, de Mekong Delta en de Cu Chi Tunnels bezocht. Onze trip ging vervolgens verder via Nha Trang en Da Lat. Deze twee kleinere steden passeer je, wanneer je met de bus of trein naar Hoi An onderweg bent. Nha Trang is een bekende badplaats onder de russen en hier kun je heerlijk tot rust komen langs het strand of bij de bekende modderbaden. Da Lat is een stuk kleiner en heeft prachtige watervallen, zoals de indrukwekkende Pongour Waterval.

Vervolgens stond de bekende stad Hoi An op de planning en hier zijn we ruim acht dagen geweest, waar we volledig tot rust gekomen zijn op de stranden, full moon meegemaakt hebben, een heerlijke Vietnamese kookworkshop hadden en waar ik een pak op maat heb laten maken. Vervolgens zijn we via de Hai Van Pass naar Hue gereden, waar we de Imperial City bekeken hebben. Na Hue stond Phong Nha op het programma, waar we een kort bezoekje aan de duck stop gebracht hebben, verschillende grotten bezocht hebben en op een scooter het landschap bekeken hebben. Onze laatste stop was het ontzettend bekende Hanoi. Een heerlijke stad met zoveel activiteiten. Vooral de omgeving van Hanoi is prachtig. Zo hebben we het natuurwonder Ha Long Bay bezocht en zijn we door de prachtig groene rijstvelden van Sapa gestruind.

Dit beloofd dus een reisvideo vol natuur en spectaculaire beelden van Vietnam. Geniet ervan en hopelijk ga jij het ook ooit allemaal in het echt zien.