Kirstenbosch Kaapstad tips botanische tuinen

Kirstenbosch Kaapstad: tips voor de mooiste botanische tuinen ter wereld

Normaal ben ik niet een heel groot fan van botanische tuinen maar na ons bezoek aan Kirstenbosch Botanic Gardens in Kaapstad moet ik die mening toch echt herzien. Het is misschien wel het allermooiste plekje van Kaapstad. Hierbij vijf redenen waarom je Kirstenbosch op je lijstje wil zetten

Kirstenbosch Kaapstad is onderdeel van de Magnificent Seven

Kirstenbosch is met recht verkozen tot één van de zeven mooiste botanische tuinen ter wereld. Je vind deze prachtige plek op slechts een kwartier rijden van het centrum van Kaapstad. Zodra je het park in loopt kijk je uit over een perfect onderhouden gazon met kleurrijke bloemen in bloei, reusachtige bomen maar bovenal een adembenemend uitzicht op de Tafelberg. De imposante rotsen torenen hoog boven alles uit. Een veel mooier uitzicht op deze berg krijg je niet.

Kirstenbosch doen kaapstad botanische tuine

Kirstenbosch is de perfecte plek voor een picknick

Of je nu alleen of met vrienden, familie, of je grote liefde gaat, neem vooral een kleedje, wat lekkere hapjes en koude drankjes mee! Kies een heerlijk plekje uit op een van de grasvelden en je hebt een van de mooiste plekken voor een picknick die je je maar kan voorstellen. Overigens vind je ook een paar restaurantjes waar je lekker kan eten of genieten van een milkshake.

Wandel tussen de boomtoppen op de boomslang

Midden in de botanische tuinen vind je een schitterend pad tussen de boomtoppen. Rustig wiegend heb je hier een geweldig uitzicht over de rest van de tuinen. Op het hoogste punt zweef je 11 meter boven de grond waardoor je het idee hebt in de top van de boom te zitten. Als je in Kirstenbosch bent, moet je hier wel even overheen lopen.

Prachtige wandelroutes binnen en buiten de botanische tuinen

Niet alleen kun je heerlijk door het park dwalen, ook kun je vijftal wandelroutes volgen. Alle vijf de wandelroutes in Kirstenbosch zijn goed onderhouden en bewegwijzerd. Wil je een korte en educatieve wandeling maken dan kun je het beste kiezen voor de Brailleroute (450 meter) en de Boekenhoutroute (650 meter) lopen. Dit zijn ideale boswandelingen voor mensen met tijdgebrek. De Stinkwood Trail (1,5 km) is een relatief korte verkenning van het oudste deel van het bos met enkele van de grootste bomen. Ook de Yellowwood Trail (1,5 km) is zeker aan te raden. Heb je wat meer tijd loop dan de Silvertree Trail (7,5 km) die je naar de waterval en rond het landgoed brengt. Ook is het mogelijk om de Tafelberg te beklimmen vanuit Kirstenbosch, via Nursery Ravine of Skeleton Gorge.

Concerten en films in de buitenlucht

Ben je in de Afrikaanse zomer in Kaapstad kijk dan vooral ook even of er op dat moment niet toevallig een concert of film speelt in het park. Een spectaculairdere locatie voor een concert / bioscoop krijg je niet. Je vindt de agenda hier.

Algemene info over Kirstenbosch Kaapstad

  • Entree is R200 Zuid-Afrikaanse Rand
  • De tuinen zijn in de zomer dagelijks geopend van 08:00 – 1900 uur.
  • Kirstenbosch ligt op circa 15 minuten rijden vanaf het centrum van Kaapstad. En is goed aangeven met borden langs de weg. Ook is het mogelijk de bus te pakken. Zowel de City Sightseeing bussen als ook de Arrow bussen stoppen bij het park.
  • Kirstenbosch is onderdeel van het Table Mountain National Park
  • Er zijn gratis tours door de tuinen
  • Kijk voor meer informatie op de website van Kirstenbosch Botanical Gardens

Kaapstad is een van de meest bijzondere steden ter wereld. Benieuwd wat je er allemaal kan doen? In deze blog lees je de leukste tips over deze bruisende stad.