Nationaal park Tongarrio

Handige apps voor reizen door Nieuw-Zeeland

Een vakantie in Nieuw-Zeeland lijkt een hele klus. Vragen, zoals ‘welke activiteiten mag ik absoluut niet missen?’, ‘waar moet ik eten?’, ‘waar moet ik mijn accommodatie boeken?’, ‘hoe weet ik waar ik kan overnachten met mijn camper(van)’ en misschien nog meer andere vragen, kunnen vaak onrust bij reizigers veroorzaken. Wij hebben het geluk dat wij in een moderne wereld leven en dat er dagelijks nieuwe apps ontwikkeld worden om het de reiziger een stuk makkelijker te maken. In deze blog beschrijf ik 7x handige apps die voor jou het reizen door Nieuw-Zeeland makkelijker maken. Ik maak enorm veel gebruik van apps tijdens reizen en in deze blog probeer ik een aantal apps te beschrijven die jij als reiziger door Nieuw-Zeeland (en misschien wel in andere landen) op je mobiele telefoon moet hebben. 

7 Handige apps reizen door Nieuw-Zeeland:

#1 Wikicamps New Zealand

Eén van de meest bekende manieren om te reizen door Nieuw-Zeeland is met een camper(van). Wanneer je met een camper(van) onderweg bent, is het handig om te weten waar je kunt overnachten. Je mag proberen campingplaatsen te zoeken, maar Nieuw-Zeeland is een stuk groter dan Nederland en het wordt dan ook een klus om makkelijk accommodatie te vinden. Wikicamps biedt veel meer dan alleen maar kampeerplaatsen. Deze app geeft aan waar je met een camper(van) mag slapen, ook al ben je niet self-contained. Self-contained campers zijn vrijwel op elke kampeerplaats toegestaan, maar wanneer een camper(van) geen toilet en douche heeft, mag je op veel plaatsen niet overnachten. Ook laat Wikicamps zien bij welke campings je gratis mag overnachten en welke campings goedkoop en duur zijn. Verder staat er aangegeven of er douches, toiletten, stroom en andere benodigdheden aanwezig zijn. Mij heeft het enorm geholpen tijdens mijn reis. 

Kosten: €2,29 (eenmalig)

#2 Campermate

Deze app is vergelijkbaar met Wikicamps. Stel je voor je bent onderweg en je moet, dan moet je! In een camper(van) of auto is vaak geen toilet aanwezig. Deze app laat je zien waar de dichtstbijzijnde toiletten, tankstations, activiteiten, restaurants, oplaadpunten, campingplaatsen en nog veel meer dingen zijn. Een must-have voor als je zelfstandig onderweg bent. Deze app stuurt notificaties wanneer er slecht weer in aantocht is of wanneer de weg afgesloten is, maar geeft ook een bericht als je op de bekende wandelpaden van Nieuw-Zeeland bent. Deze app zorgt zelfs voor kortingen, wanneer je door Nieuw-Zeeland reist. Wil jij meer weten over deze app kijk dan eens op de site Campermate.

Kosten: gratis

#3 Bookme

Genoeg van die kampeerapps! Nu gaan we verder met een andere geld besparende app, die mij aardig wat centjes bespaard heeft. Bookme is een app die in Nieuw-Zeeland, Australië en Fiji gebruikt kan worden om veel korting te krijgen op activiteiten. Je kan de app vergelijken met Groupon, waar je activiteiten vaak een stuk goedkoper kunt kopen. Activiteiten in Nieuw-Zeeland is waarschijnlijk je grootste kostenpost. Deze app zorgt ervoor dat het iets dragelijker wordt. Wil jij bijvoorbeeld de Tongariro Alpine Crossing lopen, dan kan jou dit al gemakkelijk 30 Nieuw-Zeelandse dollar besparen met deze app, en dan is dit nog een goedkope activiteit. Ik probeerde in elke hoek een paar euro’s te besparen en ik weet zeker dat ik niet de enige Nederlander ben die dit graag doet. Deze app kan jou veel geld besparen en behoort daarom tot de top 7 van handige apps voor het reizen door Nieuw-Zeeland

Kosten: gratis

Handige apps reizen door Nieuw-Zeeland: Hobbiton movieset

#4 Starwalk

Een app die waarschijnlijk in weinig lijstjes te vinden is, maar voor mij behoort tot de top 7 van handige apps voor het reizen door Nieuw-Zeeland. Kijk jij weleens omhoog en denkt, ‘wat is de wereld toch machtig’. Zelf ben ik gefascineerd van het universum en kan ik wegdromen van de fantastische lichtgevende hemel tijdens de nacht. Lake Tekapo in Nieuw-Zeeland is één van ’s werelds beste plaatsen om sterren te bewonderen en deze plek mag je absoluut niet overslaan. Deze app kan jou helpen sterren, de Melkweg en eventueel sterrenbeelden te herkennen. Je kan de app zowel overdag als in de nacht gebruiken en letterlijk door de aarde heen kijken. Deze app is ook ontzettend handig voor fotografen, om te kijken wanneer de maan te veel licht produceert om astrofotografie toe te passen. Stop zo nu en dan en geniet van de nachtelijke hemel. 

Kosten: gratis

Handige apps reizen door Nieuw-Zeeland: Stargazing met de melkweg op de achtergrond

#5 TripAdvisor

Misschien wel de meest bekende app van deze top 7. Het klinkt cliché, maar deze app is van onschatbare waarde tijdens jouw reis. Ik vraag me altijd af, ‘wat heeft deze app niet te bieden?’. Deze app is zo gebruiksvriendelijk dat werkelijk iedereen de app kan gebruiken. Ben jij op zoek naar de beste activiteiten, beste eettentjes, mooiste wandelingen, overnachtingen, vluchten en nog veel, veel meer, dan moet deze app nu al gedownload zijn op jouw mobiele telefoon. Deze app kan je over de hele wereld gebruiken en is niet enkel toepasbaar in Nieuw-Zeeland. Wil jij meer weten over de 7 mooiste wandelingen van Nieuw-Zeeland kijk dan eens hier.

Kosten: gratis

#6 Booking.com

Een app die ik werkelijk dagelijks gebruikt heb tijdens mijn reis. De app Booking.com zorgt er telkens weer voor dat ik een lekker nachtje kan slapen. Er zijn enorm veel apps die accommodatie aanbieden. Persoonlijk vind ik Booking.com de beste app. Booking.com heeft voor iedereen iets te bieden. Ben je op zoek naar een hostel, hotel, camping of naar een appartement in ‘the middle of nowhere’, dan vindt deze app hem vast wel. Er zijn enorm veel apps, zoals AirBnB, Hostelworld en Couchsurfing, maar deze zijn gespecialiseerd in een bepaalde soort accommodatie (maar hey.. die apps zijn ook fantastisch). Booking.com is enorm breed en staat daarom in dit lijstje. En weet je wat ook fijn is, wanneer je bij Booking.com vaker boekt, word je een Genius member, waardoor je kunt genieten van fantastische aanbieden. Wil jij meer informatie over deze app kijk dan eens op Booking.com

Kosten: gratis

Handige apps voor reizen door Nieuw-Zeeland: Hotel met zwembad

#7 XE Currency

De laatste app is een app die werkelijk elke reiziger nodig heeft tijdens het reizen. Stel je voor je bent in Nieuw-Zeeland en je moet een bedrag van 758,83 Nieuw-Zeelandse dollars betalen, dan is het toch wel enorm handig om te weten hoeveel dat in euro’s is. De XE currency app biedt jou dagelijks zekerheid over de wisselkoersen van elk land. Deze app is niet alleen handig in Nieuw-Zeeland, maar ook enorm handig wanneer je moet weten hoeveel 8.321.233 Vietnamese Dong in euro’s is. 

Kosten: gratis

Handige apps reizen door Nieuw-Zeeland: geld