Wat te doen in Wolfheze? Even ontspannen in de natuur!

In deze vreemde tijden moet je toch uitwijken naar een plekje dicht in de buurt. Veel mensen willen graag naar het buitenland, omdat het daar toch altijd mooier en leuker is. Nederland kent echter veel leuke plaatsen om te bezoeken voor een paar dagen. Ben jij gek op natuur, wil je activiteiten ondernemen of toch graag een leuke stad bezoeken, kom dan eens een kijkje nemen rondom het gebied van Nationaalpark de Hoge Veluwe. Het is goed bereikbaar met de auto of met openbaar vervoer. Er zijn tal van restaurants die heerlijk eten voor jou bereiden. Tot slot ligt er ook nog eens een fantastische Bed & Breakfast met eigenaren die jou graag verwennen. Wolfheze is bij uitstek het plekje rondom de Veluwe om even te ontsnappen.

Bed & Breakfast Heerlijkheid Wolfheze

B&B Heerlijkheid Wolfheze is niet zomaar een Bed & Breakfast. Deze B&B heeft jarenlang verbouwd om van een buurtsuper een Bed & Breakfast te maken. Het gezin dat achter deze fantastische B&B schuilt, heeft een passie voor natuur. Ze hebben geprobeerd zoveel mogelijk natuurlijke en duurzame producten te gebruiken in en rondom het huis. Dit zie je niet alleen terug in het overheerlijke ontbijt waar je verwend wordt met heerlijke streekproducten, maar ook in de materialen die ze gebruikt hebben bij het bouwen van het huis.

Bij de verbouwing hebben ze zoveel mogelijk gerecycled, een groendak en zonnepanelen aangelegd, een warmtepomp en zonneboiler geïnstalleerd, gebruik gemaakt van natuurlijke producten zoals leem, hout, gips en vlas voor een perfecte isolatie en een heerlijke kachel die het hele huis verwarmt. Het is heerlijk vertoeven in de prachtige kamers met zalige regendouche. De eigenaren van de B&B zorgen er steeds voor dat je bij terugkomst van een wandeling bij een heerlijk warme kachel kan zitten. Wil jij dit heerlijke plekje ook eens bezoeken. Check dan de website van Heerlijkheid Wolfheze

Wolfheze is een klein plaatsje dat aan de rand van Nationaalpark de Hoge Veluwe ligt. Het kleine dorpje kent maar heel weinig inwoners en hier kun je dan ook heerlijk tot rust komen. Op circa 10 minuten rijden ben je in het centrum van Arnhem en in Burgers’ Zoo. Tijdens Corona is het nog steeds mogelijk om eten te laten bezorgen bij de B&B. Een echte aanrader is Fratelli.

Natuur

Nationaalpark de Hoge Veluwe is het bekendste Nationaalpark in Nederland. Deze titel heeft het te danken aan de enorme diversiteit. Het park heeft enorm veel wild en prachtige gebieden waar je heerlijk kunt wandelen. Daarnaast ligt er in het park ook nog het bekende Kröller-Müller museum dat vernoemd is naar het echtpaar dat een groot gebied kocht voor privéjachtterrein. Deze mensen hebben ruim honderd jaar geleden enorm veel moeflons, wilde zwijnen, edelherten en zelfs kangoeroes uitgezet. Veel van deze wilde dieren zijn nog steeds terug te vinden in de bossen van de Hoge Veluwe. Ook is dit gebied vaak in het nieuws geweest, vanwege de wolven die hierheen getrokken zijn. 

Naast het wandelen in de Veluwe is het ook heerlijk om één van de klompenroutes te volgen. Download de klompenroute app en start jouw wandeling. Een echte aanrader is het Molenbeeksepad dat ongeveer 17 kilometer lang is. Bij dit pad wandel je door heide, ontdek je de bossen, waar 6 van de 7 amfibieën in Nederland leven, en kom je langs prachtige beekjes waar vaak ijsvogels te spotten zijn. 

Wil jij wild spotten? Ga dan eens bij zonsopkomst of zonsondergang kijken bij Oud-Reemst of Nieuw-Reemst en je hebt een grote kans dat je edelherten, reeën, vossen of runderen tegenkomt. 

Steden

Naast de enorme diversiteit aan natuur zijn er ook voldoende steden om te bezoeken in deze omgeving. Op ongeveer 15 minuten rijden ligt de leuke stad Arnhem, waar je lekker kunt shoppen. Deze stad heeft een redelijk groot stadscentrum met heel veel winkels. Naast de vele winkels is er ook een groot park te vinden. Het park ligt vijf minuten buiten het centrum en is heerlijk om doorheen te slenteren. Een aangelegde waterval, grote vijvers en vooral veel natuur, maken dit park erg mooi. Het is makkelijk om het park te combineren met de stad door je auto bij het park gratis te parkeren. Wil jij gratis parkeren, parkeer dan bij de Cordesstraat. Klik hier en Google Maps navigeert jou naar de juiste straat.

Ook Apeldoorn, Zutphen, Doetinchem, Deventer en Nijmegen zijn leuke steden om te bezoeken die redelijk dichtbij liggen.

Wat te doen in Wolfheze? Monument van tweede wereldoorlog

Activiteiten  

Naast wandelen en steden bezoeken zijn er nog andere leuke activiteiten om te doen wanneer je deze plaats gaat bezoeken. Op circa 10 minuten rijden van het plaatsje Wolfheze ligt de bekendste dierentuin van Nederland: Burgers’ Zoo. Ondanks dat het door Corona niet mogelijk is om andere werelddelen te bezoeken, neemt Burgers’ Zoo je hier toch een beetje mee naartoe. In Burgers’ Bush betreed jij de kleurrijke wereld van het tropisch regenwoud. De vochtige hitte, dichte plantengroei, geuren en geluiden laten jou de werkelijkheid beleven. Ook zijn er allerlei dieren te vinden die hier vrij rondlopen. Burgers’ Ocean neemt je mee naar de onderwaterwereld en in Burgers’ Mangrove ga je een kijkje nemen in de mangrove waar o.a. zeekoeien leven en ontelbaar veel vlinders om je oren vliegen. 

Wat te doen in Wolfheze: Stokstaartje in Burgers' Zoo

Leestip: wil jij een fantastische bestemming bezoeken met onwaarschijnlijke natuur? Kijk dan eens op deze blog en duik echt de natuur in.