Affiliatie links blog

Affiliatie links: hoe werkt het?

Als reisblogger investeer je veel tijd met het uitzoeken van informatie en het schrijven van blogs. We doen dit omdat we het heel leuk vinden. Toch is het fijn dat er opties zijn om een klein beetje te verdienen aan het schrijven van blogs. Ook om wat gemaakte kosten te kunnen dekken. Een van de manieren hiervoor is het toevoegen van affiliatie links. Kort samengevat zijn dit hyperlinks in onze blogs waarbij wij een dienst aanraden bij een aanbieder. Als de bezoeker binnen een vooraf vastgestelde tijd deze dienst afneemt krijgen wij daar commissie over. Benieuwd hoe affiliatie links werken? Lees dan snel verder!

Veel door ons gebruikte affiliatie links

affiliatie-links-marketing

Hoe werken affiliatie links?

Als reisblogger die ingeschreven staat bij de KvK kun je bij een aantal organisaties affiliatie partner worden. Bij een aanvraag wordt er gecontroleerd of alle gegevens kloppen en of jouw dienst overeenkomt met de doelgroep van het bedrijf. Is dat het geval dan kun je beginnen met linkjes toevoegen aan je teksten die gekoppeld zijn aan het partner account.

Klik je als bezoeker van mapscratcher.nl op een van deze linkjes dan word je doorgeleid naar de website van de aanbieder. Als voorbeeld neem ik hier booking.com. Boek jij binnen de vastgestelde termijn van één dag een overnachting via booking.com dan worden wij beloond met 4% commissie. Bij een site als bol.com kan het zelfs zo zijn dat Mapscratcher 30 dagen na bestellen een commissie krijgt.

Daarnaast zijn er sites als travelpayouts.com en tradetracker.com die de belangen behartigen voor meerdere bedrijven. Word je hier een affiliatie partner dan kun je met de aangesloten organisaties een samenwerking aangaan.

Wat merk je er als bezoeker van?

Als bezoeker merk je eigenlijk niets van de affiliatie links. Zodra je op een link klikt ga je naar de website van de aanbieder. Hier kan je doorgaan met je zoektocht of de website wegklikken. Bestel of boek je wel wat dan betaal je het normale bedrag. Er zijn dus geen extra kosten. Mapscratcher.nl krijgt in dit geval wel een beloning voor het succesvol herleiden van een klant naar hun website.

Hoe wij affiliatie links gebruiken

Tijdens onze reizen denken wij continue na over leuke tips die we mee kunnen geven in onze blogs. Slapen we in een fijne accommodatie dan delen we die met jullie. Boeken we een gave activiteit die je niet mag missen dan raden we die ook zeker aan in onze blogs. Omdat we nu kunnen werken met affiliatie links, sturen we jullie via de tips direct naar de aanbieder. Wil je de tour, het product of een overnachting boeken dan hopen we uiteraard dat jullie eerst via onze site klikken. Zo kunnen wij in de toekomst nog meer leuke tips verzamelen.

Waarom zouden bedrijven een affiliatie partner willen?

Het antwoord is simpel, een hogere zoekmachine score, meer bezoekers op de website en meer boekingen. Google leest uit hoe vaak er naar een pagina gelinkt wordt en hoe relevant die connectie is. Hoe meer blogs doorlinken naar een website, hoe beter en hoger deze scoort. Daarnaast zorgt het ervoor dat men direct op hun website komt i.p.v. op die van een concurrent. Een ander voordeel, de kans dat een blogger een bepaald product aanraadt en of uit licht is groter als je er een beloning voor krijgt. Neem deze blog met cadeau ideeën als voorbeeld. Dit alles samen zorgt ervoor dat een bedrijf netto meer boekingen en of bestellingen binnenkrijgt. Hetgeen ze graag willen stimuleren.