Gebouw in Mexico

Vervoer vanuit luchthaven Cancun: de beste opties!

Als je de eerste keer een land als Mexico gaat bezoeken, kan dat nogal spannend zijn. Zeker als je gewend bent om alleen maar in westerse landen te reizen. Voordat je naar Mexico vertrekt, is het handig om je even voorbereiden voor je vakantie. Het vervoer vanuit de luchthaven hoort hier ook bij. De luchthaven van Cancun ligt in een van de meest toeristische gebieden en dit deel van Mexico is dan ook aardig ontwikkeld door de enorme toeristengolf die hier op bezoek komt. Hier lees je alles over de mogelijkheden van vervoer vanuit de luchthaven van Cancun.

Luchthaven Cancun

Voordat je jouw vervoer gaat regelen, is het verstandig iets meer te weten van de luchthaven. De internationale luchthaven van Cancun heeft namelijk vier terminals en om een shuttle vooraf te reserveren is het handig om te weten waar jij aankomt. Hieronder lees je waar welke vliegtuigmaatschappijen zullen landen:

Terminal 1: deze wordt vooral gebruikt voor twee lokale maatschappijen, namelijk Magnicharters and VivaAerobus

Terminal 2: deze terminal is waar alle nationale en binnenlandse vluchten aankomen, maar er zullen ook enkele internationale aankomsten plaatsvinden vanuit de VS en Europa. Het heeft nu twee aankomstgates, verdeeld in binnenlands en internationaal, de binnenlandse aankomsten in Terminal 2 bevinden zich aan de linkerkant van de terminal en de internationale aankomsten bevinden zich aan de rechterkant. Er rijdt altijd elke 30 minuten een gratis pendeldienst tussen de terminals. Maatschappijen die hier landen zijn: Turkisch Arilines, VIVA Aerobus, Volaris, Tui Fly, Wingo, Sunwing, Neos, Miami Air, Latam, Interjet, Magnicharters, First Choice, Cubana, Copa Airlines, Blue Panorama, Azurair, Arkefly, Alaska Airlines en Aerolineas Argentinas.

Terminal 3: dit is de internationale terminal op de luchthaven waar de grootste maatschappijen aankomen. De meeste Nederlanders zullen hier landen. Maatschappijen zijn: Air Canada, Air China, Air New Zealand, Alitalia, Alegiant, American Airlines, Airberling, Ana, British Airways, Emirates, Iberia, Japan Airlines, JetBlue, Korean Air, Nordwind Airlines, XTR Airways, Virgin Atlantic, Spirit Airlines en United.

Terminal 4: Terminal 4 is de nieuwste terminal op de luchthaven van Cancun en ontvangt vluchten uit de Verenigde Staten, Canada, Europa en Zuid-Amerika. De maatschappijen die hier landen zijn: AirEuropa, AirFrance, Condor, Edelweiss, Eurowings, Frontier, Icelandair, Interjet, Lufthansa, Southwest, San Country, Thomas Cook Airlines, Virgin Atlantic en Westjet.

Overnachtingstip: Wil je in Cancun overnachten dan zijn er heel wat mogelijkheden. Ben je op budget dan is het Enigmatic hotel/hostel echt een dikke aanrader.

Vervoer vanuit Cancun naar hotelzone met strand.

Vervoer vanuit luchthaven Cancun: de mogelijkheden

Vanuit de luchthaven van Cancun heb je verschillende manieren van vervoer om ergens te komen. De meeste toeristen kiezen ervoor om naar Cancun, Playa del Carmen of Tulum te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om direct naar Isla Holbox te gaan. Houdt er dan rekening met de tijden waarop de ferry vaart. Wanneer je niet in een resort slaapt in een van de hotelzones van Cancun of Playa del Carmen, adviseer ik om een nachtje in Cancun te slapen. Het kan altijd zijn dat het vliegtuig vertraging heeft of dat het niet vloeiend loopt op de luchthaven. Met een nachtje in de buurt van Cancun kun je even tot rust komen en je klaarmaken voor je grote rondreis. De volgende opties als vervoer vanuit de luchthaven van Cancun zijn er:

ADO bus (€)

De goedkoopste en ook wel een prettige manier is de ADO bus. De ADO bus is een bus die vrijwel altijd op tijd rijdt en voorzien zijn van airco en een goede service. Je kunt tickets online via Busbus bestellen of ter plekke kopen. Busbud is een heel handige app waarbij je de bustickets al vanuit Nederland kunt boeken (let wel op vanuit welke terminal je vertrekt). Op de luchthaven kun je na de douane bij een ADO kiosk kaartjes kopen en vaak is het ook mogelijk bij de bus zelf. Een overzicht van de prijs van de meest bezochte plaatsen vanuit Cancun Airport vind je hieronder:

  • Cancun Downtown/Centro (vanuit hier kun je gemakkelijk een taxi nemen): circa €5,/€7,- en rijdt tussen 08:15 uur – 23:45 uur.
  • Playa del Carmen Turistico €10,-/€14,- en rijdt tussen 08:15 uur – 23:45 uur.
  • Tulum Downtown: €20,-/€24,- en rijdt tussen 10:10 uur en 21:00 uur.
  • Merida: €45,-/€53,- en rijdt tussen 14:30 uur en 15:40 uur.

Overnachtingstip: Ga je voor een rondreis door Yucatan? Maak dan zeker een stop in Bacalar. Dit hotel is pure luxe in een kleine setting. Het heeft enkel acht kamers en het restaurant is ook heel erg aan te bevelen. Het is iets duurder, maar meer dan 100% de moeite waard.

Shared shuttle (€):

Op de luchthaven van Cancun kun je kiezen voor een gedeelde transfer. Je zit in kleine busjes waar je met meerdere mensen naar je accommodatie gebracht wordt. Het kan zijn dat de service iets minder is en je iets langer in het busje zit, aangezien het mogelijk is dat je als laatste afgezet wordt. Je kunt al voor ongeveer €8,- p.p. een gedeelde transfer boeken voor wanneer je in Cancun overnacht. Naar Playa del Carmen kun je een shared shuttle vanaf €13,- p.p. Voor Tulum ga je al meer richting de €20,- p.p.

Activiteit in Cancun: Vanuit Cancun kun je superleuke activiteiten ondernemen. Een dagactiviteit vanuit Cancun is een bezoek aan een van de 7 nieuwe wereldwonderen en het gezellige dorpje Valladolid.

Privé shuttle (€€):

Een van de iets goedkopere manieren om je vervoer te regelen is een privé shuttle, maar dit kan nog steeds best prijzig zijn. Prijzen beginnen bij ongeveer €30 per auto,- en kunnen oplopen tot €100,- of meer. Dit is natuurlijk afhankelijk van de luxe die je wenst. Een transfer die betaalbaar was en ik een goede ervaring mee had, was Cancun Airport Transportation. Ze hielden rekening met onze vertraging die bij onze tussenstop plaatsvond. Ook was de rit goed en werd er niet gebedeld voor fooi.

Shuttle vanuit je accommodatie (€€€):

De meest makkelijke manier van vervoer is de shuttle die de meeste hotels aanbieden. Soms is dit inbegrepen, maar vaak moet je het even bespreken met je hotel en zijn ze best prijzig. Ook kleine hotels en hostels bieden dit aan, maar dit is vaak ontzettend prijzig.

Overnachtingstip: Ga je vanuit Cancun Isla Holbox bezoeken? Dan is dit hotel de ultieme plek. Hier bij Casa Mech heb je alles wat je nodig hebt met een zwembad op het dak, een prachtige kamer en de leukste host.

Auto huren (€€€)

De laatste en een goede manier van vervoer vanuit de luchthaven van Cancun is een auto huren. Auto huren kun je gemakkelijk op de luchthaven van Cancun. Het is geen goedkope optie, maar het geeft je enorm veel vrijheid. De wegen zijn erg goed en je kunt op de meeste plaatsen gratis parkeren. Zorg wel altijd voor een auto die goed verzekerd is. Sunny Cars heeft een All-Inn principe waarbij je volledig verzekert bent.