Game of Thrones route kings road

Game of Thrones route Noord-Ierland: Deze locaties wil je zien!

Wereldwijd één van de meest gekeken en besproken series van de laatste jaren, Game of Thrones, is voor een groot deel opgenomen in Noord-Ierland. Wie naar dit deel van het Verenigd-Koninkrijk afreist, zal zich daarover niet verbazen. Het landschap is prachtig en hier rondlopen geeft je soms het gevoel terug te gaan in de tijd. Zelf stapte ik tijdens mijn reis in Noord-Ierland in de auto voor een roadtrip en stelde ik deze Game of Thrones route samen. Ook als je geen fan bent van de serie, is dit nog een fantastische route om te rijden. De locaties zijn ook voor cultuur en natuurliefhebbers een aanrader.

Over Game of Thrones

Game of Thrones is een van de meest bekeken en besproken series van de afgelopen jaren. In acht seizoenen wordt de kijker meegenomen in een mythische wereld waarbij verschillende families/ huizen met elkaar de strijd aangaan om de regie over continent Westeros. De serie is gebasseerd op de verhalen van schrijver George R.R. Martin en lijkt je terug te nemen in de tijd. De serie speelt zich grotendeels af op prachtige locaties waaronder een aantal in Noord-Ierland. Wil je de serie kijken dan kan dat via zender HBO.

Game of Thrones Route

Wij hadden in Noord-Ierland de beschikking over een auto. Ik kan dan ook zeker aanraden om een auto te huren mocht je op Belfast vliegen. Ook is het mogelijk om vanuit Belfast een tour te boeken. Het leuke hieraan is dat je een stuk meer achtergrondinformatie krijgt. Het nadeel, je levert een stuk vrijheid in. Zelf hadden wij een accommodatie geboekt in het noorden van Noord-Ierland vandaar dat we ons vooral op de opnamesets in de buurt hebben gefocust. Rijdt je onderstaande route langs vijf stops dan zit je ongeveer anderhalf uur in de auto. Nog een klein weetje, bij de meeste locaties langs deze Game of Thrones Route vind je een informatiebord waar de opgenomen scenes worden beschreven en weergegeven.

Stop 1 Game of Thrones Route: Dunluce Castle

Wij begonnen onze roadtrip langs de verschillende locaties van de Game of Thrones route in Noord-Ierland bij Dunluce Castle. Mede omdat dit de enige locaties is waar je vastzit aan openingstijden. Zodra je aan komt rijden zie je de ruïnes van dit indrukwekkende kasteel op de kliffen staan. Het is een prachtig aangezicht. Parkeren is mogelijk bij de ingang, wel kan het hier overdag druk zijn. Voor een entreeprijs van circa 6GBP mag je naar binnen en leer je meer over de geschiedenis van dit kasteel. In de serie Game of Thrones werd het kasteel als inspiratie gebruikt voor het huis van de Greyjoys. Alhoewel in de serie het kasteel is gemodificeerd zullen de fans het meteen herkennen.

Stop 2 Game of Thrones Route: Downhill Beach

Zelf had ik niet verwacht dat ik in Noord-Ierland naar het strand zou gaan, maar Downhill Beach is een aanrader.  Het is een ruim en breed strand met eindeloos uitzicht over de Atlantische Oceaan. Dit uitgerekte strand heeft bovendien een rol in de serie Game of Thrones. In een scene met Carice van Houten worden hier offervuren gebrand. Een leuke tip, maak een strandwandeling en neem de tijd om hier even te picknicken en te genieten van de mooie natuur.

Downhill-Beach

Stop 3: Mussenden Temple en Downhill Demesne

Mussenden Temple is nog zo’n iconisch plekje. Vanaf het strand zie je hem al liggen op de ruige kliffen. Wil je deze tempel van dichterbij bekijken. Dat kan, stap dan in de auto voor een kort ritje en parkeer bij Downhill House. De ruïnes van dit huis zijn nog steeds te bekijken. Loop vooral even door naar Mussenden Temple waar je uitkijkt over de Atlantische Oceaan.

Op zoek naar een leuke overnachtingsplek? Via Booking.com vind je hele leuke accommodaties.

Stop 4 Game of Thrones route: Dark Hedges

Na een bezoekje aan Dunluce Castle, Dowhill Beach en de Mussenden Temple is het tijd voor stop vier van de Game of Thrones route. Dit is misschien we de meest bekende opnameplek die in Noord-Ierland te vinden is. Dark Hedges oftewel, Kings Road is voor veel mensen een plek die ze associëren met de serie. Voor de opnames van de serie werd hier zand over de weg gestrooid om de locatie terug in de tijd te brengen maar los daarvan herken je de weg meteen. De bomen die over de weg hangen geven een bijzonder gevoel. Deze straat is autovrij waardoor je er rustig overheen kan lopen en de nodige foto’s kan maken. Parkeren kan bij de daarvoor aangegeven parkeerplaatsen.

Stop 5: Ballintoy Harbour

De laatste stop bevindt zich wederom aan de kust, dit is namelijk Ballintoy Harbour. In de serie werd dit plekje als haven gebruikt. Het zijn echter vooral de rotsen waar je overheen kan lopen en heerlijk over de ruige kust kan uitkijken, dat een bezoek aan deze plek het meer dan waard is. Met deze laatste stop komt er eind aan de Game of Thrones route.

Gek op het maken van een roadtrip en op zoek naar een inspirerende route? Wat dacht je van deze oorlogsroute door Normandië.