Uniek overnachten in Maastricht: Slaap in het hippe Hotel The Dutch

Maastricht is niet alleen de oudste maar ook één van de mooiste steden van Nederland. Heb jij zin in een stedentripje in eigen land en ben je op zoek naar een unieke plek om te overnachten in Maastricht? Denk dan eens aan een kamer in het hippe Hotel The Dutch.

In bad met discobol en tv

In de trendy wijk “Wyck” ligt het minstens net zo hippe Hotel The Dutch. Eigendom van de broers Beaumont; een familie die al generaties een succesvol hotel en restaurant bezit. De twee broers besloten een aantal jaren geleden dat het ook anders en vooral informeler kon. Het resulteerde in een hotel met een gezellige vibe vol kleuren en groene inrichting, zoals een kleurrijke jungle op het binnenplein, maar wel met de luxe waar de gasten naar verlangen. Zo hebben ze een kamer van 40m2 met een enorm bad met daarboven een discobol en een stereo-installatie.

Overnachten in Maastricht : The Dutch

De fijnste plek om te overnachten in Maastricht

The Dutch ligt op loopafstand van zowel het station als de leuke binnenstad. In het hotel hangt een fijne sfeer en ook het personeel is zeer gastvrij. Hoe lekker is het om, na een stuk wandelen in het centrum, je voldaan in het warme bad te laten glijden. Dat het bad groot genoeg is om naast elkaar te liggen en zo ook nog de film op het flatscreen tv te kijken, maakt het plaatje helemaal af. Ook het bed ligt heerlijk en na fijn geslapen te hebben, hangt er ’s ochtends een breakfastbag aan de hotelkamerdeur om met frisse energie de prachtige stad in te gaan.

Breakfast bag overnachten in The Dutch in Maastricht

De mooie binnenstad van Maastricht

Als je vanaf het hotel richting het centrum loopt, wandel je over de historische Sint Servaasbrug over de rivier de Maas. Het geeft een beetje het gevoel dat je terug in de tijd gaat. Voor je liggen de smalle straatjes, pleintjes en kerken die zo’n lange tijd veilig binnen de stadsmuren hebben gelegen. Nu stralen ze vooral gezelligheid uit. Hoogtepunten in Maastricht zijn o.a. het Stadspark met restanten van de oude stadsmuur, het fort Sint Pieter, Boekhandel Dominicanen (een kerk omgebouwd tot boekhandel) en de bisschopsmolen. Ook vind je er de gezelligste pleinen in Nederland. Het Vrijthof, de Markt en het Onze Lieve Vrouwenplein mag je ook absoluut niet missen.

Overnachten in Maastricht: Tips voor barretjes en restaurants

Het bijbehorende restaurant van de broers Beaumont, genaamd Harry’s, ligt in hun ernaast gelegen Hotel Beaumont. Het restaurant is ontzettend populair en wordt ook aanbevolen door Michelin. In zowel Harry’s als The Dutch Hotel kun je gezellig drankjes doen. Ben je op zoek naar een andere trendy bars, loop dan eens bij ’t Wycker Cabinet naar binnen. Hier kun je ook heerlijk eten en/of hapjes bestellen. Ben je op zoek naar een gezellig eetcafé waar de prijzen van goed eten niet zo hoog liggen, dan kan ik Eetcafé de Preuverij zeker aanraden.

Ben je meer fan van Aziatisch eten, dan is Dadawan vlakbij het Centraal station, ook een goede en zeer goedkope optie. Voor speciaal biertjes moet je even een bezoek brengen aan de Gouverneur op de Markt. Tot slot is het ook leuk om te lunchen in de Bisschopsmolen. In deze oude watermolen kun je genieten van heerlijk versgebakken brood of een lekker stuk verse vlaai.

Nog opzoek naar een andere leuke stedentrip in Nederland? Denk dan eens aan Kampen en slaap in een kleine en gezellige Tiny Garage.

Binnentuin van the Dutch