Uitzicht Matterhorn Sunnegga

Uitzicht op de Matterhorn: Zo bezoek je de mooiste berg van Europa

Op de Zwitsers-Italiaanse grens vind je de meest iconische berg van Europa, de Matterhorn. Deze 4478 meter hoge piramidevormige berg is door de jaren heen het toonbeeld van de Zwitserse Alpen geworden. Het mooiste uitzicht op de Matterhorn heb je vanuit de bergen rondom het bergplaatsje Zermatt. Dit autovrije dorp bereik je alleen per trein of ter voet met een intensieve hike. Benieuwd hoe je deze berg het beste kan bekijken lees dan snel verder!

De Matterhorn

De Matterhorn, het gezicht van de Zwitserse Alpen, vind je het Kanton Wallis op de grens met Italië. Door zijn piramide-achtige vorm en scherpe punt is de berg wereldberoemd en waarschijnlijk de meest gefotografeerde berg van Europa. Niet voor niets vind je het plaatje van de Matterhorn terug in het logo van het Zwitserse chocolademerk Toblerone. Daarnaast is onder avonturiers de beklimming van de Matterhorn erg populair. Wel is dit alleen weggelegd voor de zeer ervaren bergbeklimmers. Aan de voet van de Matterhorn ligt het idyllische bergdorpje Zermatt, vanaf hier start jij je avontuur om de Matterhorn van dichtbij te bekijken.

Overnachtingstip: een goedkope en betaalbare optie vinden in Zermatt is zeker niet makkelijk. Wil je in een fijne accommodatie slapen en niet een vermogen kwijt zijn. Dan is Zermatt Youth Hostel een goede optie.

Matterhorn-uitzicht-sunnegga-zwitserland

Hoe kom je in Zermatt

Heel makkelijk is het niet om dichtbij de Matterhorn te komen. Zermatt ligt stevig ingesloten door meerdere Alpenreuzen van mee dan 4000 meter hoog en is alleen per trein bereikbaar. Zo kun je vanuit Visp via de Matterhorn Godhard Bahn met een panoramaroute richting Zermatt rijden.

De goedkopere en snellere optie is om met de auto naar het dorpje Täsch te rijden en hier de shuttle trein naar Zermatt te nemen. Deze trein gaat elke 20 minuten en duurt circa tien minuutjes. Voor tickets en prijzen kun je op deze site terecht. Al is het ook zeer eenvoudig om op het station een treinkaartje te kopen. In Zermatt zelf is alles prima ter voet te doen. Benieuwd naar de mooiste hikes in de omgeving? Op deze kaart vind je alle trails rondom Zermatt.

Uitzicht op de Matterhorn vanaf Sunnegga

Het mooiste uitzicht op de Matterhorn heb je vanuit het noordoosten waaronder vanaf het uitkijkplatform Sunnegga. Vanaf hier zie je beroemde en iconische piramide-achtige vorm het beste. Je bereikt Sunnegga eenvoudig met een gondeltreintje vanuit het centrum van Zermatt. Loop vanuit het treinstation rechtdoor tot je na een paar honderd meter de rivier oversteekt. Hier zie het gondelstation aan je linkerhand.

Het treintje (CHF 15,-) brengt je via een tunnel stijl omhoog. Eenmaal boven kan je in het panoramarestaurant genieten van een drankje met uitzicht op de Matterhorn. Loop vooral ook door naar het iets lager gelegen meer. Hier neem je een zeer verfrissende duik. Ja het water is best koud… Ook kun je hier lekker lunchen aan een van de picknicktafels met een schitterend uitzicht op de omgeving.

Vanaf Sunnegga start daarnaast ook de schitterende Five Lake walk. Helaas heb ik deze zelf niet kunnen lopen maar hoorde ontzettend veel enthousiaste verhalen over deze 10,9 km lange trail.

Five-Lake-walk-sunnegga-Matterhorn

Op zoek naar een fijne verblijfplaats? Zelf sliep ik tussen de bergen in een accommodatie in het kleine dorpje Saas Grund. Saas Grund ligt op een ongeveer 40 minuten rijden van Tasch. Een hele fijne bestemming om meer van Wallis te ontdekken en een goede uitvalsbasis om de Matterhorn te bezoeken.

Uitzicht op de Matterhorn vanaf Klein Matterhorn 

Ook gaan veel mensen naar de top van Klein Matterhorn (3883m). Hier stopt de hoogstgelegen kabelbaan van Europa bij Glacier Paradise. Vanaf hier heb je een totaal ander maar ook een zeer fraai uitzicht op de Matterhorn. Daarnaast vind je met hier een panorama restaurant, een ijsgrot met ijssculpturen en kun je hier het hele jaar Skiën.

Benieuwd naar wat er nog meer allemaal te doen is in de Zwitserse Alpen? Lees dan snel deze minireisgids voor Wallis Zwitserland: de mooiste regio in de Zwitserse Alpen.