Lions head beklimmen Kaapstad (1)

Lions head beklimmen: een must do in Kaapstad

Hoewel de Tafelberg de meest iconische berg van Zuid Afrika is, mag tijdens een bezoek aan Kaapstad het beklimmen van de Lions head zeker niet ontbreken. Vanaf de top heb je een prachtig 360 graden uitzicht over de stad, de oceaan en de Tafelberg. Wil jij de Lions head bedwingen? Dan wil je dit weten!

Over de Lions Head

Waar je in de stad ook bent je gaat de 669 meter hoge Lions head zien liggen. Met zijn bijzondere vorm valt hij bovendien extra op. Eerlijk is eerlijk echt op een leeuwenhoofd lijkt het niet maar de wandeling naar boven is prachtig. Je zal overigens waarschijnlijk niet de enige op de berg zijn aangezien het een zeer populaire beklimming is.

Uitzicht-tafelberg-2

Twee routes naar de top van de Lions head

De wandeling naar boven is ongeveer 2,5 kilometer lang en begint met een redelijk breed wandelpad maar deze wordt al snel smaller en avontuurlijker.Halverwege kun je kiezen of je de avontuurlijke route of normale route neemt. De avontuurlijke route start met een metalen ladder en klimt vervolgens met een metalen ketting en ijzeren pinnen in de wand verder omhoog. De ‘normale’ route (op de borden staat (reccomended route) is meer een wandelpad. Afhankelijk van de drukte op de berg, ben je met de klim en klauter route waarschijnlijk net iets sneller.

De route naar beneden duurt ongeveer 45 min. Beneden staat tijdens de dag een kraampje waar je een lekker koud drankje kan halen!

Heb je een goede conditie nodig?

De beklimming van de Lions head duurt ongeveer een uurtje en is voor de meeste wandelaars met een redelijke conditie zeer goed te doen. Houdt wel rekening met een beklimming van ruim 340 meter.Doordat je in 360 graden rondom de berg loopt en je links van je telkens de diepte in kan kijken voelt de wandeling erg avontuurlijk.

Waar moet ik verder aan denken?

De Lions head bewandelen is goed te doen. Denk wel aan dichte en stevige schoenen. Er liggen namelijk aardig wat keien. Neem daarnaast zeker voldoende water mee. Het kan aardig warm worden op de berg en er zijn onderweg verder geen mogelijkheden iets te halen tot je weer beneden bent. Zelf vind ik het tijdens wandelingen superfijn om een drinkzak in mijn rugzak te hebben. Hierdoor wordt genoeg drinken veel makkelijker. Ook een leuk idee is om bovenop lekker te gaan picknicken. Meer informatie over o.a. het weer vind je hier.

Hoe kom je bij de Lions head!

De makkelijkste manier om bij het startpunt van de Lions head wandeling te komen is met de auto of Uber. Aan het begin van de wandeling staat een groot bord. Ook via google maps is de start makkelijk terug te vinden. Parkeren doe je dan langs de weg. Let op dat je alleen in de rijrichting mag parkeren. Een boete krijgen is nooit leuk.

Lions Head beklimmen met zonsopkomst of zonsondergang

Als je de kans hebt beklim de Lions head dan met zonsopkomst of zonsondergang. Helaas was het voor ons niet mogelijk om dit te doen maar het is een absolute aanrader. Houdt er rekening mee dat er geen licht is op de berg dus dat een hoofdlampje noodzakelijk is. Blijf zeker na zonsondergang dan ook niet te lang hangen.

Op zoek naar een leuke plek om te overnachten in Kaapstad? Zelf overnachtte ik meerdere keren in Villa Viva. Een super leuke accommodatie om de stad te ontdekken en een ideale uitvalsbasis voor een wandeling naar de top van de Lion’s Head.

Ben je benieuwd wat je nog meer in Kaapstad kan doen? Lees dan snel deze blog met de leukste tips.