Hangbrug in Reutte

Hangbrug Reutte: bewandel de Highline179 tussen twee kastelen!

Een van de bekendste hoogtepunten van Tirol is toch wel de hangbrug voor voetgangers in Reutte. De hangbrug, genaamd Highline179, hangt tussen twee bergtoppen te bungelen. Naast de Highline179 zijn er ook twee kastelen die je kunt bezoeken. Wil jij alles weten over de hangbrug in Reutte? Lees dan alles wat je moet weten in deze blog.

Hangbrug Reutte

In november 2014 is deze brug geopend voor de echte waaghalzen. De hangbrug in Reutte is tussen twee bergen op een hoogte van 114 meter gespannen. Vanaf de brug heb je een een fantastisch uitzicht over een indrukwekkend landschap en de bergen. De brug is in totaal 406 meter lang en heeft een open constructie, waardoor je door de brug heen kunt kijken. Doordat de brug met kabels vastgemaakt is, is de brug erg wiebelig. Zelfs voor de echte liefhebbers kan dit een spannende ervaring zijn. De brug heeft zelfs het Guinnes Book of Records gehaald door de langste Tibetaanse hangbrug voor voetgangers op deze wereld te zijn.

Kaasteelruïne Ehrenberg

De enorme brug verbindt de Burg Ehrenberg aan de ene kant met Fort Claudia aan de andere kant. Fort Claudia heeft al een aardige geschiedenis. Na oorlogen tussen 1546 en 1552 en de dertigjarige oorlog werd het fort eigendom van prinses Claudia de Medici. Aan de andere kant van de brug ligt Burg Ehrenberg met prachtige overblijfselen. Burg Ehrenburg is het oudste overblijfsel van de kasteelruïne en werd al in het jaar 1290 gebouwd. Vanaf Burg Ehrenburg heb je prachtige uitzichten over het dal richting het stadje Reutte. Dit overblijfsel wordt momenteel gerestaureerd, maar is gewoon gratis te bezoeken.

Naast de twee bovenstaande overblijfselen, zijn er ook nog het Ehrenberger Klause (1480) en Festung am Schlosskopf (1741). De eerstgenoemde was een gebouw dat diende als militair verdedigingsbouwwerk. Ook de Festung am Schlosskopf werd enkel en alleen gebouwd voor verdediging. Er is ook een museum gemaakt, waarin de natuur en cultuur samensmelten. Beleef hoe de ridders geleefd hebben en laat kinderen voor even een ridder zijn.

Burg Ehrenberg naast hangbrug Reutte

Wandelen in Ehrenberg

De hangbrug in Reutte is gemakkelijk te voet te bereiken. Bij de ingang van het hele gebied staan plattegronden en zijn de wandelroutes goed aangegeven met kleuren, aantal kilometers en minuten. Om de hangbrug te bereiken moet je een aardige klim maken. Ben jij niet goed ter been of vind je het te zwaar om dertig minuten bergop te lopen? Neem dan gewoon de lift (Ehrenberg Liner) die aangelegd is om direct naar de hangbrug te gaan. De lift naar boven is al een attractie op zich.

Prijzen, tickets en tijden

De hangbrug in Reutte is het gehele jaar geopend. In de winter is de loopbrug geopend van 10:00 uur t/m 16:00 uur. In de zomermaanden is de loopbrug van 09:00 uur t/m 18:00 uur geopend. Voor de hangbrug betaal je €8,- per volwassene en €5,- voor kinderen. Wil je de brug met de lift bezoeken? Dan betaal je daarvoor nog eens €7,- per volwassene en €5 voor kinderen. Voor het museum betalen volwassenen ook €8,- en kinderen €4,20. Er zijn ook groepstickets te koop voor een iets kleinere prijs. Alle tickets kun je in het bezoekerscentrum op locatie kopen. De overblijfselen van de kastelen kun je trouwens gratis bezoeken.

Prijzen hangbrug Reutte, lift en museum.

Hoe kom je bij de hangbrug in Reutte?

De makkelijkste manier om de hangbrug te bezoeken is per auto. Bij het bezoekerscentrum kun je eenvoudig parkeren. De parkeerkosten zijn €4,- per auto en dan kun je hier de hele dag parkeren. Ook is het mogelijk om met de fiets te komen. Er zijn hier tal van fietsroutes en je kunt je fiets gemakkelijk achterlaten. Het is ook mogelijk om vanaf het centrum van Reutte wandelend deze hangbrug te bezoeken. Vanuit het centrum is het ongeveer 45 minuten lopen.

Houd jij van hoogtes? Wellicht is de klettersteig bij de Stuïbenfall dan de perfecte uitdaging voor jou. Of misschien is een uitdagende wandeling wel meer iets voor jou? Kijk hier eens voor de mooiste wandelingen.