Natadola Beach: het mooiste bountystrand van Fiji!

Plaatjes op internet en in reisboekjes verklappen eigenlijk al het geheime wapen van Fiji. Wanneer je een plaatje bekijkt, zie je hoogstwaarschijnlijk witte stranden met palmbomen. Wie ziet zichzelf nou niet op een wit strand liggen met een verse kokosnoot onder een strakblauwe lucht, heerlijk! Wanneer je in Fiji geweest bent, gaan alle andere stranden al snel tegenvallen. Mijn bezoek aan Fiji stond grotendeels in het teken van het bezoeken van de onderwaterwereld en de omringende eilandjes. Veel backpackers denken bij Fiji al snel aan de Yasawa eilanden. Maar zijn dit dan de mooiste stranden van Fiji? Wil jij meer zien dan alleen de Yasawa eilanden, dan mag je Natadola Beach in Fiji zeker niet missen.

Het nog redelijk onbekende Natadola

De meeste backpackers die aankomen op het hoofdeiland van Fiji (Viti Levu) brengen een bezoek aan Nadi en gaan vanuit hier een week de eilandjes van de Yasawa eilandengroep bezoeken. Op deze eilandjes zijn prachtige stranden te vinden. Een ander indrukwekkend strand gelegen op het grote eiland Viti Levu is Natadola Beach, dat door velen geprezen wordt als het mooiste strand van het eiland. Locals vertellen dat Natadola in de top 10 van de mooiste stranden in de wereld staat. Dit geloof ik graag! Met zekerheid kan ik zeggen dat Natadola Beach in ieder geval de lijstaanvoerder van de stranden in Fiji is.

In Australië en Nieuw-Zeeland is dit witte strand iets bekender, aangezien het een veel bezochte vakantiebestemming is voor de welvarende toeristen uit Down Under. Het fantastische, maar erg prijzige InterContinental Golf Resort & Spa is in 2008 aangelegd bij dit strand. Dit heeft ertoe geleid dat dit strand makkelijker te bereiken is, door aanleg van fatsoenlijke infrastructuur. Een nachtje in dit hotel kost je met gemak 400 euro in de kleinste kamer. Het is natuurlijk niet nodig om in dit hotel te overnachten om Natadola Beach te bezoeken. Dus ook de backpacker die het liefst nog geen 20 euro per dag uitgeeft, kan dit pareltje bewonderen.

Waarom is dit strand zo bijzonder?

Als je het aan mij vraagt, kun je de vraag beter andersom stellen: ‘is er iets wat dit strand niet heeft’? Natadola Beach is gewoon een lust voor het oog. Het mooiste is om het strand tijdens eb te bewonderen, zodat je de zandbanken tevoorschijn ziet komen.

Stranden zijn vaak ‘packed’ met honderden, misschien wel duizenden, toeristen. Een stukje vrij strand vinden is in veel landen al erg moeilijk. Ben jij ook zo iemand die het liefst helemaal alleen een plek wil verkennen, ga dan zeker hiernaartoe. Ondanks het erbij gelegen resort, moet je oprecht goed zoeken om een paar toeristen te vinden op dit enorme witte strand.

De zandbanken van Natadola Beach

Geniet van de helderblauwe zee

Je kunt hier heerlijk zwemmen, dat is wel duidelijk wanneer je deze foto’s ziet. Het bijzondere aan dit strand is dat het een echt zandstrand is. En geloof me, niks voelt lekkerder aan je voeten dan dat. Verder zijn er kleine baaitjes die het voor kinderen aangenamer maken om hier te zwemmen. Ook surfers kunnen hun geluk hier niet op. Het is mogelijk om te ‘body surfen’ of om gewoon te surfen voor zowel beginners als meer ervaren surfers. Ook wordt beweerd dat dit één van de mooiste plekken in Fiji is om te snorkelen. Het koraal is mooi intact en er zijn prachtige vissen te zien. Daarnaast zorgt het koraal er ook voor dat het water een aangenamere temperatuur heeft.

Al met al lijkt het mij duidelijk dat Natadola Beach op jouw bucketlist moet staan tijdens een bezoek aan Fiji. Dus, wat houdt jou tegen?

Hoe kom ik op dit strand?

Er zijn verschillende mogelijkheden om dit strand te bezoeken. Je kunt gemakkelijk je resort of hostel vragen voor een tourtje, zij zullen een taxi voor je regelen en die brengt je er wel naartoe. Ben jij een beetje avontuurlijk ingesteld en wil jij het echt ‘Fiji style’ aanpakken, neem dan de lokale bus naar dit plaatsje. Vanaf het centrale busstation in Nadi is het mogelijk om een bus (zonder ramen) te nemen die je tot bij de dichtstbijzijnde bushalte brengt. Je zult zien dat je de enige toerist bent, maar dat maakt het juist zo leuk (en toch ook wel een beetje spannend). Vraag of de buschauffeur even een seintje kan geven waar je uit moet stappen, aangezien dit niet wordt aangegeven. Je zult zien dat de chauffeur je met alle liefde zal helpen.

Bij de busstop kan het even een paar minuten duren totdat je een taxi ziet. In mijn geval stonden binnen no-time twee taxichauffeurs te vechten voor mijn centen. Goed onderhandelen dus! De taxichauffeur brengt je letterlijk tot op het strand en je kan makkelijk met hem afspreken hoe laat hij jou moet komen ophalen. En dan is het ‘Fijitime’, keihard genieten en je nergens meer zorgen over maken.

Natadola Beach uitzicht over het water

Ben jij op reis in Oceanië? Hier nog een leuke blog over de mooiste en leukste eilandjes rond de oostkust van Australië.