Kajakken keurbooms rivier garden route

Kajakken op de Keurbooms rivier: Een must do op de gardenroute

Ben je op zoek naar een leuke activiteit langs de garden route, dan mag kajakken op de Keurbooms rivier zeker niet op het lijstje ontbreken. Hier vaar je tussen grote kliffen en picknick je onderweg op een verlaten strandje. Als je net als ik geluk heb krijg je zelfs nog even bezoek van een zeehond. Benieuwd naar mijn tips voor deze activiteit? Lees dan snel verder!

Dit wil je weten voor je gaat kajakken op de keurbooms rivier

Kajakken op de keursboom rivier is niet alleen een leuke activiteit, je kan onderweg ook nog eens genieten van de prachtige natuur. Je leent bij de verhuur eenvoudig een kajak. Hier krijg je tevens een route van de rivier, een zwemvest en waterdicht tonnetje. In totaal zou ik zeker 3-5 uur de tijd nemen om de route te varen. Eerst vaar je langs een vakantiepark waar je ook de nodige Afrikanen zult zien watersporten maar daarna vaar je alleen door prachtig landschap. Houdt rekening met de wind en stroming. Wij hadden het laatste deel flink wind en vloed tegen waardoor het harder paddelen was. Een kajak huren kost hier R150 (circa €9,50).

Groen kajakken keursboom rivier

Tips voor kajakken op de keurbooms rivier

Neem voor onderweg een lekkere picknick mee om op te eten op een van de verlaten strandjes. Vergeet dan ook niet je zwemkleding aan te doen en extra zonnebrand mee te nemen. Heb je een waterdichte hoes voor je telefoon neem die dan ook zeker mee. Ook al krijg je een tonnetje mee voor je waterdichte spullen het is altijd handig om niet per ongeluk een natte telefoon over te houden aan het tripje.

Hoe kom je bij Keurbooms rivier

De Keurbooms rivier vindt je midden op de garden route. Je hoeft er dus niet voor om te rijden. Kom je vanaf Jeffrey’s Bay (N2) dan sla je vlak voor de rivier rechtsaf. Daar vind je al snel een verhuur. Ook vanuit Plettenberg Bay is het slechts zes kilometer rijden.

Lunchen keurbooms rivier kajak

Alternatief kajakken in Tsitsikamma National Park

Kajakken op de keurbooms rivier is minder bekend bij veel reizigers. Een andere optie en populairdere optie is om te gaan kajakken in het Tsitsikamma National Park. Hoewel me dit prachtig lijkt is het een toeristische en kostbare activiteit waarbij veel tijd verloren gaat aan uitleg, wachten op de groep en lopen tussen het kajakken en het dobberen tussen de kliffen. Toch denk ik dat je ook hier een geweldige dag zou hebben.

Benieuwd naar wat je nog meer kan doen op de garden route? Lees dan snel deze blog met de leukste tips en stops die je niet mag missen inclusief een dag tot dag planning!