Klimpark Saas Fee zipline

Klimpark Saas Fee: Vlieg door de lucht met de hoogste zipline van Europa

Toe aan wat avontuur tijdens je vakantie in de Zwitserse Alpen. Klim en klauter dan door de bomen in het klimpark van Saas Fee. Het klimpark is bovendien eigenaar van de hoogste zipline van Europa. Heb jij stalen zenuwen en zin in dag vol plezier? Boek dan een dagje in het klimpark van Saas Fee.

Tickets Klimpark Saas Fee

Reserveren voor het klimpark in Saas Fee doe je eenvoudig online. Vervolgens meld je je bij het kantoor aan de Obere Dorfstrasse 53 in Saas Fee om het registratieformulier in te vullen de tickets te kopen. Ook kun je hier de verplichte handschoenen kopen (CHF 5,-) als je deze zelf niet hebt. Kosten voor het klimpark zijn CHF 29,- voor kinderen en CHF 36,- voor volwassenen. Na te hebben ingecheckt kun je richting het klimpark op vijf minuten lopen afstand van het kantoor. Het klimpark is geopend van woensdag t/m zondag tussen 09:00 en 15:00 uur.

Klimpark geschikt voor alle niveaus

Aan het begin van je klimavontuur krijg je uitleg van zeer ervaren instructeurs. Zij leggen alle handelingen tot in de puntjes uit en zorgen voor de benodigde materialen waaronder twee zekeringslijnen. Het zekeringssysteem werkt bovendien met een extra veiligheidsmagneet waardoor je pas kan losklikken als de andere lijn weer vast zit. Op die manier zit je altijd vast. Een geruststellende gedachte als je een aantal meters boven de grond aan het klimmen bent. Daarnaast begin je het parcours met een korte oefenzone waar de instructeurs je op weg helpen. Goed om te weten voor families met kinderen. Je moet minimaal 1,45 meter lang zijn om het klimpark in te mogen.

Klimpark Saas Fee

Het klimpark Saas Fee

Het Adventure Forest klimpark zoals het klimpark in Saas Fee heet, bestaat uit vier verschillende zones. Naarmate je van de ene zone naar de andere gaat, worden de obstakels die hoog tussen de bomen hangen, steeds moeilijker te overwinnen. Aan het einde van elke zone vlieg je met een zipline of sprong weer naar de grond.

De hoogste zipline van Europa

Aan het einde van het klimpark vind je nog een ultieme beloning. Een zipline over de kloof die dwars door het dorp loopt. Met een aanloop van het platform zoef je over kloof en zie je de bergen en gletsjers om je heen. Onder je zie je het ravijn onder je doorflitsen. Het maakt het de hoogste zipline van Europa. Een groot voordeel. Je mag ook weer terug. Je hebt dus twee mooie ziplines aan het einde.

Eenmaal weer met beide benen op de grond stroomde de adrenaline nog door mijn lijf. Wat was dit leuk! In totaal heb je voor het gehele klimparcours inclusief de zipline over het ravijn ongeveer drie tot drieënhalf uur nodig.

hoogste-zipline-europa-saas-fee

Benieuwd wat er nog meer allemaal te doen in is in de Zwitserse Alpen? Hier vind je een reisgids voor Wallis Zwitserland.